DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szeretetdoboz a rászorulóknak

A DVSC-TVP is csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

szedi_doboz

A tavalyi évhez hasonlóan 2016-ban is összefognak a városunk sportéletének szereplői, s a Debreceni Sportcentrum vezetésével csatlakoznak a magyar Református Szeretetszolgálat és a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

Az esemény csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján, az akció plakátján is szereplő Sirián Szederke képviselte a DVSC-TVP csapatát.

– Tavaly is nagy szeretettel gyűjtöttük az ajándékokat, s tudjuk, hogy ez csak egy apró segítség, de örülünk, hogy hozzájárulhattunk néhány család boldogabb karácsonyához – mondta Szedi. – Bízom benne, hogy a sportolók szerepvállalásával idén is nagyon sok csomag gyűlik össze.

Széles Diána, városunk alpolgármestere, elmondta, hogy 2015-ben 3000 család karácsonyát tette élhetőbbé, szebbé az akció. A Debreceni Karitatív Testület elnöke, Balogh Barnabás hangsúlyozta, hogy a sportolók részvétele az adománygyűjtésben példát mutathat minden debreceni polgárnak.

A Testület a „Szeretetdoboz” adománygyűjtő akció során minden szociálisan érzékeny, mások nehéz helyzetét átérző ember figyelmét arra kívánja felhívni, hogy tartós élelmiszer-adományokkal (száraztészta, liszt, cukor, étolaj, rizs, szaloncukor, kakaó, hús-, zöldség- és gyümölcskonzerv, édesség) segítsék a rászorulókat. Az akcióhoz csatlakozó sportegyesületek (Debreceni Sportcentrum-SI, Debreceni Vízilabda Klub, DVSC labdarúgó csapata, Debreceni Hoki Klub, DEAC kosárlabda csapat, DVSC-TVP) ezen felül sporteszközöket is gyűjtenek.

Az adventi adománygyűjtés december 8-án kezdődik a Kossuth téren felállított „Add tovább! házikóban”. Az adventi időszakban hétköznap 16-19 óra között a tagszervezetek önkéntesei fogadják az adományokat.

A sportegyesületek által létrehozott gyűjtőpontok ennél korábban, december 2-án nyitnak a Debreceni sportuszodában (Zákány utca 4.) valamint a Debreceni Jégcsarnokban (Derék utca 33.), ezen a két helyszínen december 20-ig várják az adományokat.

Támogatóink