DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szilágyi Zoltán a junior válogatott élén!

Megtisztelő felkérést kapott a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. Szilágyi Zoltán lesz a magyar női junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője. A másodedzőt is a Loki adja, Kudor Kitti személyében.

A Magyar Kézilabda Szövetség a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt kérte fel arra, hogy vezesse a junior kézilabda-válogatottat. A megbízatás 2 évre szól. Személyesen Golovin Vlagyimir, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya hívta fel a Loki mesterét, aki örömmel vállalta el a feladatot. Szilágyi Zoltán természetesen marad a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője, a szövetségi edzői teendőket a meglévő pozíciója mellett látja el, ami szerinte maximálisan összeegyeztethető.

– Nagyon meglepődtem, mikor Golovin Vlagyimir felhívott és mondta, hogy szeretné, ha elvállalnám a junior válogatott irányítását és a felnőtt válogatottal összehangolt, közös szakmai koncepciót velem együtt szeretné végig vinni a következő két évben. Ez egy olyan felkérés, amire azt gondolom, nem lehet nemet mondani, nagyon megtisztelő és szép kihívás lesz. Természetesen elsődleges feladatom továbbra is a DVSC SCHAEFFLER vezetése, ami önmagában is nagyon komoly munka, hiszen a bajnokság mellett itt van nekünk az Európa Liga is, de aztán Ábrók Zsolt ügyvezetővel együtt megnéztük a versenynaptárat és úgy láttuk, hogy a két feladatkör maximálisan összeegyeztethető és jól ki is egészítheti egymást. Amikor válogatott szünet van, a klubnál nagyon kevés játékos marad, az edzőkollégákkal már egyeztettünk is arról, hogy ezekben az időszakokban besegítenek a klubnál – foglalta össze gondolatait Szilágyi Zoltán.

Szilágyi Zoltán ragaszkodott hozzá, hogy Kudor Kitti legyen a másodedzője a válogatottnál is. A Debrecenben már kitűnően működő páros így a junior csapatnál írhat újabb sikertörténetet. 

– Azt gondolom, hogy nagy megtiszteltetés bármilyen szinten a magyar nemzeti válogatottban dolgozni. Nagyon örültem Zoli felkérésének, úgy érzem, ez is egy visszajelzés arról, hogy elégedett a munkámmal.  Úgy tűnik, hogy jó párost alkotunk. Emlékszem rá, hogy már a tavalyi szezon legelején, rögtön az érkezése után hamar egy hullámhosszra kerültünk. Nagyon sokat beszélgetünk a kézilabdáról, jó munkakapcsolatunk van, mindent meg tudunk egymással vitatni és abszolút hasonlóan gondolkodunk a kézilabdáról, ami nagy előny – mondta Kudor Kitti.

A két szakember a nyáron ifjúsági vb-n szerepelt, 2004-2005-ös születésű korosztályt immár juniorként, a 2023-as U19-es Európa-bajnokságra készíti fel. Ahogy a Magyar Kézilabda Szövetség közleményében is olvasható, a cél, hogy a felnőtt és a junior válogatott egységes szakmai koncepció alapján dolgozzon, szoros együttműködésben.

– A felnőtt és a junior válogatott szakmai tartalmait szoros összefüggésben szeretnénk megvalósítani a továbbiakban.  Ezek vonatkoznak természetesen a fiatalabb korosztályokra is, figyelembe véve az életkori mutatókat is. A felnőtt válogatotthoz való alkalmazkodás egyértelműsíti, hogy az elsődleges feladat a felkészítésben a felnőtt szinten történő teljesítőképes tudás megszerzése, ezért is egyeztettünk a szakágért felelős alelnökökkel és a szövetségi kapitányokkal – mondta el a szövetségi edzők kinevezése kapcsán Juhász István, az MKSZ sportszakmai igazgatója. – A korosztályos válogatottak felkészítése a továbbiakban kétéves periódusokban történik majd, amelyben az adott korosztályból feljebb lépő, tehát felnőtt játékossá váló, vagy például ifjúságiból juniorrá váló kézilabdázókat tovább adják az edzők. Ezzel szeretnénk biztosítani, hogy a sportolók minden korosztályban a legjobb szakmai tartalmakat sajátítsák el korosztályos válogatott edzőktől, ami elősegítheti a még szélesebb spektrumú képzésüket, előterjesztésünket pedig az Elnökség elfogadta és jóváhagyta. A női junior válogatott idén az U20-as világbajnokságon szerepelt utoljára együtt, mostantól az eggyel fiatalabb korosztály számít juniornak. Ez utóbbi csapat élére a DVSC vezetőedzőjét kértük fel, örülünk, hogy Szilágyi Zoltán el tudta vállalni ezt feladatot. Külön köszönjük a debreceni klub vezetőségének a támogatását!

Támogatóink