Szilágyi Zoltán: itt már nincs könnyű ellenfél!

Az EHF Európa Liga csoportkörének sorsolása után a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzőjét kérdeztük.

Csütörtök délelőtt sorsolták ki az EHF Európa Liga csoportbeosztását. A DVSC SCHAEFFLER-re két északi túra is vár, hiszen egy csoportba kerültünk a dán Nyköbing és a norvég Sola csapatával. Logisztikai szempontból egyértelműen a horvát Podravka Koprivnica a legjobb ellenfél.

„Nem ért minket meglepetés, hiszen pontosan tudtuk, hogy itt már nincs könnyű ellenfél, így nem kerülhettünk könnyű csoportba – mondta a sorsolás után Szilágyi Zoltán a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – A második kalapból a Nyköbinget és a francai Besancon-t kaphattuk, hiszen a Váccal és a Mosonmagyaróvárral nem kerülhettünk egy négyesbe. Szerettük volna elkerülni a dánokat, ez nem jött össze. Mindegyik csoportriválisunknál remek játékosok alkotják a keretet, komoly erőpróba lesz számunkra ez a hat mérkőzés. A továbbjutás kiharcolásához a Podravkát mindenképpen meg kell előznünk és el kell kapnunk az egyik északi csapatot. A csoportkör kezdetére meg kell találnunk azt a formánkat, amellyel lehet esélyünk ilyen erős ellenfelekkel szemben.”

A TERVEZETT MENETREND 

(A csapatok egyeztetése után hétfőre várható végleges program, a csarnokok foglaltsága miatt akár fordulókat is felcserélhetnek.)

1. forduló | 2023.01.07-08., szombat-vasárnap
DVSC SCHAEFFLER–Sola (norvég)

2. forduló | 2023.01.14-15., szombat-vasárnap
Podravka Koprivnica (horvát)–DVSC SCHAEFFLER

3. forduló | 2023.01.21-22., szombat-vasárnap
Nyköbing (dán)–DVSC SCHAEFFLER

4. forduló | 2023.02.04-05., szombat-vasárnap
DVSC SCHAEFFLER–Nyköbing

5. forduló | 2023.02.11-12., szombat-vasárnap
Sola–DVSC SCHAEFFLER

6. forduló 2023.02.18-19., szombat-vasárnap
DVSC SCHAEFFLER–Podravka Koprivnica

Támogatóink