Szilágyi Zoltán váltja Köstner Vilmost a szezon végén

A szakember, aki gyerekként három évet élt Debrecenben ötéves váci munka után lesz júliustól a DVSC SCHAEFFLER edzője.

A debreceni kézilabda ikonikus alakja, Köstner Vilmos már korábban bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja a felnőtt csapat kispadján s most az is kiderült, hogy a váci csapat jelenlegi edzője, Szilágyi Zoltán folytatja nyártól a munkát a DVSC SCHAEFFLER-nél.

„Nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hiszen jó helyen vagyok a Vácnál, nagyszerű csapatnál dolgozom, ahol rengeteget fejlődtek a játékosok – kezdte mondandóját Szilágyi Zoltán, aki a Loki 21. edzője lesz. – Németh Andrással is remekül tudunk közösen dolgozni, jó a munkakapcsolatunk, korrektek a viszonyok. Mégis megtisztelő, hogy egy ilyen komoly hagyományokkal és szurkolói bázissal rendelkező csapat keresett meg. Ábrók Zsolt vázolta, hogy milyen komoly célokért akar küzdeni a klub, úgy éreztem, örömmel lennék részese ennek a folyamatnak. Az én koromban egy edzőnek ambiciózusnak, motiváltnak kell lennie, s engem vonzanak ezek a kihívások. A cél, hogy a DVSC legyen a harmadik legerősebb magyar klub, én pedig minél több érmet szeretnék nyerni!”

Szilágyi Zoltán számára nem csak ellenfélként ismerős a cívisváros, hiszen gyerekként három évet töltött itt, amikor édesapja, az egykori világválogatott kézilabdázó, Szilágyi István a Debreceni Dózsa játékosa volt

„Nem maradt nyom nélkül az életünkben az a három év, amit itt töltöttünk – folytatta a DVSC leendő mestere. – Nagyon megszerettük a várost és ma is nagyon sok barátunk van itt, úgyhogy nem érkezem idegen közegbe. Amikor apu itt játszott nem csak a Dózsa meccseire jártam, hanem az akkor Komáromi Ákos keze alatt formálódó DVSC-t is sokszor láttam játszani. Az a csapat lett később bajnok, én pedig most a másik legendás debreceni edzőtől veszem majd át a csapatot, attól a Köstner Vilmostól, akivel kétszer is EHF Kupát nyert a klub. Már akkor is érezhető volt, hogy Debrecenben mennyire szeretik a sportágat, s ez azóta sem változott. Az ellenfél edzőjeként is tapasztaltam, hogy ez a szeretet a mai napig él, s úgy látom a menedzsmentnek köszönhetően minden együtt van ahhoz, hogy ismételten szép sikereket érjen el a klub. De ez a jövő, hiszen 2021 júniusáig azon fogok dolgozni, hogy a Vác minél sikeresebb legyen!”

A magyar első osztály élmezőnyéből a Vác és a DVSC épít leginkább a magyar fiatalokra, így a koncepció nem lesz ismeretlen az új vezetőedző számára.

„Hasonló a két klub filozófiája, ezért is szimpatikus számomra a debreceni csapat – mondta Szilágyi Zoltán. – Vácon nagyon sokat fejlődtek a fiatalok az elmúlt években, a jelenlegi Eb-re készülő keretben is több játkosunk van, olyanok, akik néhány évvel ezelőtt még utánpótláskorú kézilabdázóként kezdték el itt a munkát, s jutottak el idáig. Szép feladat volt, s ezt szeretném Debrecenben is folytatni!”

Támogatóink