Szombati cél a visszavágás

A norvégiai 30–25-ös vereség után ezúttal hazai pályán játszunk a Sola HK ellen. A DVSC SCHAEFFLER célja nem is lehet más, mint a visszavágás!

Bosszantó vereségbe szaladt bele két hete Norvégiában a DVSC SCHAEFFLER, hiszen azt a semleges szakértők is hangsúlyozták, hogy a Sola nem jobb csapat, mint a Loki. Sajnos a Stavanger Idrettshallban borzasztóan kezdtük a mérkőzést, hamar elléptek az északiak hat góllal (8–2), s ez a különbség meg is maradt az első játékrész végéig. Aztán a szünet után fergeteges 12 percet produkáltak a debreceni lányok, s egy 9–3-as rohammal egyenlítettek. Sajnos a folytatásban a hazaiak holland válogatott kapusa, Rinka Duijndam lehúzta a rolót, így végül öt góllal nyert a norvég együttes.

Azóta a Sola három bajnoki meccset játszott, előbb három nappal az EL-meccs után meglepetésre hazai pályán kikapott a Fredrikstadtól, majd hazai pályán legyőzte a Byasent, s e hét szerdáján magabiztosan nyert a Molde otthonában.

A DVSC SCHAEFFLER két hazai bajnokin van túl a norvégiai túra óta. Múlt csütörtökön a Békéscsabát, vasárnap a Kisvárdát győzte le a csapat a Hódosban. A szabolcsiak elleni találkozó után hétfőre pihenőnapot kaptak a lányok, kedd óta pedig a kupameccsre koncentrálnak.

„Nagyon keményen készültünk a szombati meccsre, mindenképpen szeretnénk visszavágni a kinti vereségért – mondta a norvégiai találkozó utolsó gólját szerző Töpfner Alexandra. – Stavangerben sajnos nagyon rosszul kezdtünk, hamar komoly hátrányba kerültünk. A második félidő elején volt egy jó periódusunk, akkor sikerült egyenlíteni, de a végjáték ismét a hazaiaké volt.  Az első hazai Európa Liga meccsünkön, a Nyköbing ellen szinte belehajszolt minket a szurkolótábor a győzelembe, most, ha lehet még nagyobb szükségünk lesz a debreceni közönség támogatására.”

A február 4-én, szombaton 20 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER – Sola HK EHF Európa Liga csoportmérkőzést két török játékvezető, Pinar Ünlü Hatipoglu és Mehtap Simsek vezeti. Az EHF ellenőr az ukrán Viktor Konopliiasztij lesz.

A mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti, a riporter Bartha Zoltán, a szakkommentátor Köstner Vilmos lesz.

A mérkőzésre honlapunkon a JEGY ÉS BÉRLET menüpont alatt (https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/) vásárolhatnak jegyet elővételben. A nem helyre szóló belépő 3000, a helyre szóló belépő 3500 forintba kerül.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban két órával a kezdés előtt, 18 órakor lesz kapunyitás. Amennyiben a meccs napjára marad értékesíthető belépő, a pénztár is ugyanebben az időpontban nyit ki. A csarnok büféje már 17 órától várja a mérkőzésre érkezőket. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a büfében mobil sörcsapoló is működik majd.

A mérkőzés ideje alatt a hosszanti oldalon található lelátók alatt ruhatár üzemel. A ruhatár díja 100 forint.

Az Európa Liga csoportmérkőzéseken pohárban sem lehet italt bevinni a lelátókra!

Támogatóink