DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szombati cél: magabiztos győzelem

Március 18-án, szombaton 18 órakor, az Érd otthonában játszik bajnoki mérkőzést a DVSC SCHAEFFLER.

Bár még csak a hónap közepén járunk, utolsó márciusi bajnoki meccsére készül a DVSC SCHAEFFLER, mivel a 24-ére kiírt, Siófok elleni NB I-es mérkőzés ellenfelünk EL-negyeddöntője miatt elmarad. Így az Érd elleni, hétvégi bajnoki után már csak a Balaton-parti együttes elleni Magyar Kupa mérkőzés vár a csapatra.

Szombati ellenfelünkkel az előző évtizedben hatalmas csatákat vívtunk, s akkoriban bizony a pontszerzés is bravúrnak számított a bajnoki dobogó legalsó fokát tartósan elfoglaló Érd ellen. A Pest megyei város klubja 2013 és 2018 között sorozatban hatszor volt bronzérmes, azóta viszont jelentősen átalakult a csapat, most a kiesés elől próbál menekülni az Érd. A két együttes legutóbbi nyolc mérkőzésén rendre debreceni siker született. Tavaly, október 21-én, a Hódosban, a kilenc találatig jutó Töpfner Alexandra vezérletével 32–24-re vertük szombati riválisunkat. Az érdi klubnál január végén Simics Judit váltotta Horváth Rolandot a kispadon, a 2000-es olimpia ezüstérmesével próbál megkapaszkodni a csapat a legmagasabb osztályban, ehhez azonban bravúrokra lenne szüksége.

Nálunk a sűrű évkezdet, majd a válogatott szünet után először volt egy teljes hete a szakmai stábnak a felkészülésre, s jó hír, hogy a térd- illetve könyökműtét után rehabilitációs munkát végző Hornyák Dórán és Jovovics Jovanán kívül mindenki harcra kész.

„Igyekeztünk kihasználni a rendelkezésünkre álló időt. Hiába volt szerdán nemzeti ünnep, március 15-én is kétszer edzettünk – mondta a DVSC SCHAEFFLER másodedzője, Kudor Kitti. – Próbáltuk kijavítani a védekezésünk hiányosságait és erősíteni azt, ami jól működik. Egyértelműen mi vagyunk a szombati mérkőzés esélyesei, de vigyázni kell az érdiekkel mert egy fiatal, vagány csapat, amelynek ezen a mérkőzésen nincs veszítenivalója. Célunk természetesen a két pont megszerzése!”

Az Érd Arénában (Érd, Velencei út 39-41.), március 18-án, 18 órakor kezdődő Érd–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Asztalos Bence és Szalay Zoltán vezeti majd. A találkozót a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink