DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szombati ellenfelünk: Nykøbing Falster Håndbold

A 2017-es dán bajnok célja egyértelműen a továbbjutás az Európa Liga C-csoportjából. Egy Eb-ezüstérmes dán válogatott és Catherine Gabriel egykori csapattársa is ott lesz az ellenfél játékosai között a szombat este nyolckor kezdődő mérkőzésen.

Kristina Kristiansen (Fotó: www.sn.dk)

Az Európa-bajnoki ezüstérem is jelzi, hogy újra felszálló ágban van a dán női kézilabda, s ez természetesen a klubcsapatokra is hatással van. A Bajnokok Ligájában komoly tényező az Esbjerg és az Odense, míg a bajnoki listavezető Ikast és csoportriválisunk a Nykøbing az Európa Ligában készül a negyeddöntőbe.

A Nykøbing Falster Håndbold 2017-ben megnyerte a dán bajnokságot és a Szuperkupát, s elődöntőbe jutott az EHF Kupában, így egyértelműen ez volt a klub történelmének legsikeresebb éve. A sárga-kék együttes tavaly ötödik helyen zárt a bajnokságban, így éppen lecsúszott a bajnoki címért folyó négycsapatos rájátszásról.

November végén a Rapid Bucuresti kivásárolta szerződéséből a Nyköbing talán legértékesebb játkosát a holland Estevana Polmant. Legnagyobb bravúrját egyébként nélküle érte el a csapat, hiszen december 7-én 32–27-re legyőzték a BL-csoportjában remekül szereplő Esbjerg együttesét.

A dán csapat mestere, Jacob Larsen így is bőven számíthat remek kézilabdázókra. A Nykøbing legrutinosabb játékosa a 33 éves, 155-szörös dán válogatott irányító, Kristina Kristiansen, aki hazájában kétszer volt gólkirálynő, a 2014-es Európa bajnokságon pedig bekerült a torna All Star csapatába. A 22 éves balszélső, Elma Halilcevic bosnyák szülők gyermekeként már Dániában született, s 2021-ben került a Nykøbinghez. Halilcevic ott volt a novemberi Eb-n ezüstérmet szerző dán válogatottban. Ugyancsak szerepelt a tavalyi kontinenstornán a holland beálló, Nikita Van der Vliet, aki a harmadik szezonját tölti a dán csapatnál. A francia jobbszélső Marie Helene Sajka régi ismerőssel találkozhat majd a Hódosban, hiszen a legutóbbi szezonban még Catherine Gabriel csapattársa volt a Paris 92 csapatában.

A 20 éves svéd balátlövő, Tyra Axnér ugyancsak pályára lépett az Európa-bajnokságon, s fiatal kora ellenére a Nykøbing húzóembere. Talán Axnér hiánya is szerepet játszott abban, hogy a Nykøbing kedden, hazai pályán vesztett rangadót a Köbenhavn ellen. A fővárosiak 32–28-as sikerét hozó meccsen a hét gólig jutó Halilcevic volt a Nykøbing legeredményesebb játékosa.

Az EHF Európa Liga selejtezőjében a török Yalikavak és a szintén dán Viborg kiverésével jutottak a csoportkörbe.

Támogatóink