Szombati feladat: bevenni Fehérvárt!

A franciaországi Eb előtti utolsó meccsén, szombaton 17 órakor az Alba-Fehérvár otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

A 9 pontos együttesek csatájának győztese közel kerülhet a két BL-szereplő mögött tömörülő csoporthoz, azaz mindkét fél számára komoly tétje van a szombati mérkőzésnek. Az Alba kilenc pontjából hetet ugyanolyan szereposztásban szerzett, mint a mi, azaz hazai pályán legyőzte az Egert és a Mosonmagyaróvárt, döntetlenre végzett a Kisvárda ellen és nyert az MTK otthonában. (A különbséget a negyedik győzelem jelenti, a Fehérvár a Budaörs, míg a DVSC SCHAEFFLER a Békéscsaba ellen szerzett két pontot.)

A Magyar Kupától is ugyanabban a körben búcsúztak a szombati ellenfelek, igaz a fehérváriak mosonmagyaróvári veresége a „jókora meglepetés” kategóriába tartozott, míg az Érd–Loki párharcnak nem a mieink voltak az esélyesei. Ezzel együtt bosszantó volt az Érd elleni MK-csata, hiszen a lányok nagyon közel voltak a bravúrhoz.

Az érdi kupameccsen a katasztrofális első 20 perc, azaz 13–5-ös hazai vezetés után ébredt fel a DVSC SCHAEFFLER. A következő 22 percet mi nyertük 13–5-re, azaz a 42. percben egyenlítettünk, s bár a hajrá hibái miatt elmaradt a továbbjutás, az egyértelmű, hogy egy olyan periódus, mint amilyet a keddi MK-meccs elején produkált a csapat nem fér bel Fehérváron. Így véli az Érden remek teljesítményt nyújtó 18 éves kapusunk, Szabó Dóra is.

„Örülök, hogy jól ment a védés, de a kiesés miatt nem felhőtlen a boldogságom – mondta a szombati bajnoki előtt Szabó Dorci. – Bosszantó a kiesésünk, mert csak egy nagyon kis lépés hiányzott. A Fehérvár ellen nem férnek bele olyan hibák, mint amilyeneket kedden elkövettünk. Fontos lesz a jó védekezés. A kupameccs első szakaszát leszámítva kemények, határozottak voltunk, erre a koncentrált teljesítményre lesz szükség az Alba ellen.”

Pal Oldrup Jensen számára nem lesz ismeretlen a meccs helyszíne, hiszen 2012 és 2014 között a fehérváriak vezetőedzőjeként dolgozott, az EHF Kupa elődöntőjéig vezette a csapatot.

A november 17-én 17 órakor kezdőd Alba Fehérvár–DVSC SCHAEFFLER találkozót a Hargitai Gábor, Markó Gábor páros vezeti majd. A mérkőzést élőben közvetítjük a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján.

Támogatóink