Szombaton kupacsata Érden

A legutóbbi kiíráshoz hasonlóan újra összefutott az Érd és a DVSC –TVP az MK-ban.

Persze a helyzet teljesem más, mint szűk egy esztendővel korábban. Akkor ugyanis, egy körrel később találkoztak a felek, a tét már a négyes döntőbe jutás volt, s persze az sem mellékes, hogy 2017. februárjában a Hódosban rendezték a meccset, míg a szombaton 18 órakor kezdődő találkozónak az Érd Aréna ad otthont.

Az érdiek sokáig a várakozásnak megfelelően szerepeltek a bajnokságban, csak a Győr és Ferencváros ellen vesztettek pontokat, s magabiztosan őrizték harmadik helyüket a tabellán. Aztán az elmúlt hétvégén egy méretes pofonba szaladtak bele a Vác otthonában, s így vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állnak, mint pénteki legyőzőjük. Az biztos, hogy a remek képességű játékosokból álló érdi együttes nem tud még egyszer olyan rosszul kézilabdázni, mint legutóbb, s afelől sem lehet kétségünk, hogy a játékosok bizonyítani akarnak majd a váratlan fiaskó után.

A debreceni szakmai stáb igyekszik alaposan felkészíteni a csapatot az ellenfélből, a lányok pedig elszántak. Jó hír, hogy Karina Jezsikava – aki a Vasas ellen ár játszott bő tíz percet – egyre inkább megtalálja régi önmagát, s Madalina Zamfirescu sérülése is szépen gyógyul. Pénzes Laura viszont egy kisebb könyöksérülés miatt biztosan nem léphet pályára a szombati Magyar Kupa mérkőzésen.

A Magyar Kupa IV. fordulójában nyolc csapat érdekelt, s két mérkőzést már lejátszottak. A Vác 31–28-ra nyert Kisvárdán, míg a Siófok 30–23-as siker aratott Székesfehérváron, azaz eddig a vendégcsapatok örülhettek. Két párharc maradt szombatra, az Érd–DVSC-TVP összecsapás mellett a Dunaújvárosi KKA látogat Békéscsabára. E párharcok továbbjutói játszhatnak majd a négyes döntőbe jutásért, ahol már alanyi jogon ott van a két magyar BL-résztvevő, a Ferencváros és a Győr. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a döntetlen a vendégcsapatoknak kedvez.

A szombaton 18 órakor kezdődő Érd–DVSC-TVP mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti. A mérkőzést a DVSC-TVP YouTube csatornáján élőben közvetítjük!

Támogatóink