DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szombaton rajt az EL-ben

Este nyolc órakor a dán Nykøbing Falster Håndbold ellen kezdi meg szereplését a DVSC SCHAEFFLER az Európa Ligában. A Hódos hangulata a nagy kupasikereket idézheti fel!

Január 7-én elkezdődik a nagy menetelés, amely reményeink szerint legalább a negyeddöntőig tart majd. A DVSC SCHAEFFLER, bajnoki bronzérmének köszönhetően, selejtező nélkül jutott az EHF Európa Liga csoportkörébe, ahol kiemeltként, az első kalapból várhatta a sorsolást. Csapatunk végül a C-csoportba került a dán Nykøbing, a norvég Sola és a horvát Podravka Vegeta társaságában. A szombati rajton pedig mindjárt a legerősebbnek tűnő rivális, a Nykøbing látogat a Hódosba.

A dán együttes az előző szezonban az ötödik helyen zárt hazája bajnokságában, így a második selejtezőkörben kezdte meg EL-szereplését.  A török Yalikavak elleni párharc nem jelentett különösebb kihívást az északiak számára. Kettős győzelemmel, 66–45-ös összesítéssel jutottak a következő fordulóba. A play off körben a szintén dán Viborg ellen küzdöttek meg a 16 közé jutásért, s már a párharc első összecsapásán eldöntötték a lényeges kérdéseket. Hazai pályán 34–21-re győzték le a zöld-fehéreket, így a viborgi visszavágó már csak formalitás volt. A 30–30-as döntetlen után 64–51-es összesítéssel kvalifikálták magukat a csoportkörbe.

A Nykøbing már játszott egy mérkőzést az újévben. Kedden, hazai pályán 32–28-ra kikaptak a nagy rivális FC Köbenhavn együttesétől. Ezen a találkozón kisebb sérülés miatt nem lépett pályára a csapat egyik kulcsembere, a svéd Tyra Axnér, de a hírek szerint az átlövő a Hódosban már pályára léphet.

A DVSC SCHAEFFLER elszántan készül a kuparajtra, s a térdműtét előtt álló Hornyák Dórán kívül mindenki harcra kész. A lányok péntek délután még videóztak, majd edzettek. A Nykøbing elleni mérkőzés különösen izgalmas lesz Mariana Costa számára, hiszen brazil jobbszélsőnk 2015 és 2017 között a dán együttes játékosa volt. A bajnoki aranyérmet szerző csapat alapembere volt.

„Nagyon szerettem Nykøbing játszani. Szép sikereket értünk el a csapattal, a legemlékezetesebb talán a 2017-es bajnoki aranyérem volt – mondta Mariana Costa. – Éppen ezért különösen fontos ez a klub számomra. Örülök, hogy találkozhatok a régi barátokkal. A mostani csapatból is több embert ismerek. Például Kristina Kristiansent, az edzőt és még néhány játékost. Mindez fontos számomra, de most a legfontosabb, hogy szombaton végre elkezdjük az Európa Liga csoportmeccseket. A Győr elleni mérkőzés fontos volt nekünk, hiszen visszanyertük az önbizalmunkat. Csapatként játszottunk, s ezzel üzentünk, hogy mindegy, ki az ellenfél, ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk és kétszáz százalékkal küzdünk bárki ellen jó eredményt érhetünk el!

A január 7-én, szombaton 20 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER – Nykøbing Falster Håndbold EHF Európa Liga csoportmérkőzést két lengyel játékvezető, Malgorzata Lidacka és Urszula Lesiak vezeti. Az EHF delegált a szlovák Peter Dvorsky lesz. A mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti, a riporter Fülöp Marcell, a szakkommentátor Köstner Vilmos lesz.

A mérkőzésre honlapunkon a JEGY ÉS BÉRLET menüpont alatt (https://dvsckezilabda.hu/jegy-es-berlet/) vásárolhatnak jegyet elővételben. A nem helyre szóló belépő 3000, a helyre szóló belépő 3500 forintba kerül.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban két órával a kezdés előtt, 18 órakor lesz kapunyitás. Amennyiben a meccs napjára marad értékesíthető belépő, a pénztár is ugyanebben az időpontban nyit ki. A csarnok büféje már 17 órától várja a mérkőzésre érkezőket. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a büfében mobil sörcsapoló is működik majd.

Az Európa Liga csoportmérkőzéseken pohárban sem lehet italt bevinni a lelátókra!

A mérkőzés ideje alatt a hosszanti oldalon található lelátók alatt ruhatár üzemel. A ruhatár díja 100 forint.

Támogatóink