Szülinapi győzelem!

Nyolcgólos kupasikerrel köszöntöttel a DVSC SCHAEFFLER a 25. születésnapját ünneplő Szívtiprók Ultras Debrecent!

Telt ház és a kezdés előtt egy fantasztikus lelátói koreográfia várta a német TSV Bayer 04 Werkselfen elleni EHF Kupa párharc első meccsét. Az egész B-lelátót betöltő élőkép a SZUD 25. születésnapjára készült, de a lányok is szerették volna meglepni leghűségesebb szurkolóikat egy győzelemmel!

Jól kezdett a vendégcsapat, sokat kellet várni az első Loki-gólra, amit Tóvizi Petra jegyzett. Hatalmas volt az iram, potyogtak a gólok, a 14. percben már húsz találatnál jártak a felek (11–9). Úgy tűnt a jól játszó Varsányi Nóri vezérletével sikerül ellépni (13–10), ám a német együttes szívósan kapaszkodott, s félidőre egygólosra csökkentette hátrányát.
Sőt, a folytatásban a vezetést is átvették a vendégek, a 33. percben, 16–17-nél senki sem gondolta a Hódosban, hogy nem egészen negyedórával később tízet számol a debreceni tábor a német csapatra. Pedig így történt!

Összeállt a védekezés, Triffa Ági elkapta a fonalat, támadásban pedig minden sikerült. Kovács Anna, Bulath Anita, Vámos Petra és Jelen Deszpotovics vezényelte a megsemmisítő rohamot, melyen első fázisában egy hat nullás rohanást produkált a csapat.  Megroggyant a Bayer, a DVSC pedig ment tovább, s láss csodát a 47. percben 30–20-nál jöhetett a kiszámolás. A németek megpróbáltak feltápászkodni a padlóról, csökkentettek a különbségen, amikor azonban nagyobb lett volna a baj, Szabó Dóri mutatott be három földöntúli bravúrt, így nyolcgólos debreceni előnnyel zárult a kupapárharc első felvonása.

A meccs véget ért, az ünnep, még csak akkor kezdődött el. Hosszú percekig zúgott a vastaps, s a Hódos közönsége a csapat mellet a SZUD-ot is ünnepelte.

Visszavágó jövő vasárnap Leverkusenben!

EHF KUPA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
DVSC SCHAEFFLERTSV BAYER 04 WERKSELFEN 35-27 (16-15)
Debrecen, 1800 néző. V: Antasev, Muszatov (oroszok)
DVSC: Triffa – VARSÁNYI 4, KOVÁCS ANNA 6, DESZPOTOVICS 6, Tóvizi 3, BULATH 7 (2), Vantara-Kelemen 3. Csere: SZABÓ D. (kapus), Bordás 1, Karnik Sz., VÁMOS P. 3, Karsten 1, Petrus, Arany R. 1. Edző: Köstner Vilmos
BAYER: Kurzke – HUBER 6 (5), JENNIFER RODE 4, Jurgutyte 2, Seidel 2, Kinlend 2, Joanna Rode 2. Csere: FEHR (kapus), Zschocke 3, EINARSDOTTIR 5, J. Souza, Bruggeman, Adams 1. Edző: Robert Nijdam

Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 8. p.: 6–5. 20. p.: 13–10. 33. p.: 16–17. 37. p.: 22–17. 47. p.: 30–20.57. p.: 32–25.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Sokkal jobb teljesítményt nyújtott a Leverkusen, mint amire a felvételek alapján számítottunk! A támadójátékunkkal az első félidőben is elégedett voltam, de a második félidőben minden tekintetben jobban játszottunk. Ehhez kellett az is, hogy a szerdai érdi bajnokinkon megfelelően tudtam rotálni a csapatot.
Robert Nijdam: ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Debrecen, amely a második félidőben hatalmas iramot diktált. Nagyon várjuk a visszavágót, szeretnénk újra egy jó meccset játszani a magyar csapat ellen.

Támogatóink