Szünet után beragadtunk

Küzdelmes meccsen egy negyedórás rövidzárlat pecsételte meg a DVSC-TVP sorsát Érden.

Harmadszor találkozott a szezonban a két csapat és ez volt a felek legrosszabb meccse, s mindezt nem azért írtuk, mert ezúttal – teljesen megérdemelten – az Érd nyert.

Rengeteg hibával kezdődött a találkozó, s az első tíz percben találtunk egy nem várt szövetségest, a hazaiak négy lövése is kifelé pattant a kapufáról. Így is kapaszkodnunk kellett, de a félidő utolsó tíz percében mindössze egy gólt kaptunk, s akár nálunk is lehetett volna az előny a szünetben.

Fordulás után azonban leblokkolt a csapat, tíz percig nem tudtunk gólt szerezni – hozzáadva az első játékrész végi ötperces gólcsendet, negyed óráig maradt érintetlen Janurik Kinga kapuja –, miközben az Érd ötször is betalált.

Eldőlni látszott a két pont sorsa, de a DVSC-TVP nem adta fel. Lajtos Nóri védéseivel meccsben tartotta a csapatot, Csáki Viki góljaival pedig belátható közelségbe kerültek a vendéglátók. A felzárkózás sikerült, az egyenlítés nem, nyert az Érd.

A debreceni csapat a meccs után egyből a hétvégi MK Final Four helyszínére, Kecskemétre utazott, a lányok itt készülnek a szombati elődöntőre.

ÉRD–DVSC-TVP 23–19 (8–7)
Érd, 1300 néző V: Hargitai, Markó

ÉRD: JANURIK – Krpezs 3, M. González, A. Bulatovics 3, Kisfaludy, KLIVINYI 6, ARAÚJO 4. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté, Kiss N. 4, Fekete B. 1, Gulyás, Szabó L. 2 (1).Edző: Szabó Edina
DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi, Garbuz, Deszpotovics 2, Sirián 1, JEZSIKAVA 4, Kelemen 1.Csere: LAJTOS (kapus), Siska 2 (1), CSÁKI 6 (3), Marincsák, Tóth M. 1, Tóvizi 1, Punyko. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–2. 15. p.: 5–2. 20. p.: 7–4. 25. p.: 7–7. 39. p.: 13–7. 42. p.: 13–10. 46. p.: 16–10. 51. p.: 19–16. 57. p.: 21–17.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill 6/4

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Nagyon jó védekezéssel és kiváló kapusteljesítménnyel szerzett fontos két pontot a csapat.
Tone Tiselj: – Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek, de a saját lányaimnak is gratulálnom kell, mert jól játszottak. A második félidő elején hibáztam, amikor a sérülése után még nem teljesen harcra kész Anna Punykót a pályára küldtem, a lányok ekkor elvesztették a ritmust és ekkor játszottunk csak rosszul. A lányokat próbáltam forgatni, mert hétvégén a Magyar Kupa négyes döntője vár ránk.

Támogatóink