Szünet után döntöttük el

A gyengébbre sikerült első harminc perc után a második félidőben jól védekezett és összességében magabiztosan nyert Érden a DVSC SCHAEFFLER.

Sok hibával kezdtük a mérkőzést, ziccerek maradtak ki (a hazaiak kapusa, Hadfi Gréta remek napot fogott ki), s a védekezésünk is messze volt a tökéletestől. A kiesés ellen harcoló érdiek jól kézilabdáztak, többször vezettek is. Hámori Konszuéla beállása hozta a fordulatot, aki gólokat lőtt, gólpasszokat adott, hetest, kiálltást harcolt ki, így félidőben három góllal jártunk a vendéglátók előtt.

Szünet után aztán hamar eldőlt a két pont sorsa. Nem is csoda, hiszen feljavult a védekezésünk, „megérkezett” a kapusteljesítmény, a szerzett labdákból pedig könnyű gólokat lőttünk. Szabó Nina is jól szállt be a meccsbe. Ráadásul elfáradtak az Érd kulcsemberei, így rohamosan nőtt az előny. A hajrára már csak a különbség volt a kérdéses. Végül nem tudott tízen belül maradni az érdi csapat, a DVSC SCHAEFFLER különösebb gond nélkül gyűjtötte be a kötelező két pontot.

ÉRD–DVSC SCHAEFFLER 21–32 (14–17)
Érd, 300 néző. V: Asztalos B., Szalay Z.

ÉRD: HADFI – Csáki L. 1, Kerekes L. 3, KOPECZ 9 (2), SZTANKOVICS R. 4., Gerháth L. 1, Fekete B. Csere: Kántor (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Gerencsér 1, Csáki Zs., Paróczy, Kiss D. 1, Pécsi. Edző: Simics Judit
DVSC: Gabriel – M. Costa 1, Kácsor 3 (1), BORDÁS 3, Planéta 1, Vámos P. 1, PETRUS 5 Csere: Giegerich (kapus), HÁMORI K. 5, Füzi-Tóvizi 2, SZABÓ N. 4, Töpfner 5 (4), Csernyánszki 2. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5

MESTERMÉRLEG
Simics Judit: Örülök, hogy a csapat ilyen szellemben játszott, az első félidei teljesítményünkre támaszkodhatunk. Persze látszott, hogy nem bírjuk végig tartani ezt a szintet, hiszen meghatározó játékosaink elfáradtak.
Szilágyi Zoltán: Nagyon sokáig szoros volt a mérkőzés, ezért dicséretet érdemel az Érd. Nem úgy kezdtünk, ahogy terveztük, enerváltak voltunk a befejezéseknél, igaz ehhez kellett Hadfi Gréta remek teljesítménye. A védekezésünk sem úgy működött, ahogy az elvárható lett volna. A második félidőben a védekezésünk összeállt, tudtunk lerohanásgólokat lőni, a szünet utáni hét kapott gól önmagáért beszél.

Támogatóink