DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Szünet után tartottuk a lépést

Az első harminc percben robogott az ETO, a második félidőben viszont egyenrangú partnerei voltunk a házigazdának.

Kezdés előtt vendéglátók köszöntöttek a két csapat vb-n szerepelt játékosait, négy debreceni és 14 hazai játékos kapott virágcsokrot. A DVSC SCHAEFFLER kézilabdázói közül a betegeskedő Vámos Petra helyett húga, Míra vette át az ajándékot. Válogatott irányítónkon kívül nem utazott el Győrbe Csapó Kyra, Petrus Mirtill és Csernyánszki Liliána, ők szintén nem teljesen egészségesek.

Háfra és Pintea góljaival indult a mérkőzés, a mi első gólunkat Planéta Szimonetta szerezte büntetőből.

Kapkodva, sok hibával kézilabdáztunk, rendre elrontottuk támadásainkat, míg védekezésben Crina Pintea ellen nem volt ellenszerünk, a klasszis beálló tetszés szerint lőtte góljait. Még nem telt el 12 perc, amikor 9–4-es hazai vezetésnél Szilágyi Zoltán a második idejét is kikérte. Ha lassabban is, de tovább nyílt az olló, négy perccel a félidő vége előtt már 17–8-ra vezetett az ETO. Szerencsére a félidő hajrájában Anca Giegerich lehúzta a rolót, így szünetig Szabó Nina góljával csökkent a különbség.

A folytatásra teljesen más felfogásban jött ki a DVSC SCHAEFFLER, igaz a félidő elején még akadtak hibák, fel is kúszott tíz fölé a differencia, de aztán sikerült rendezni a sorokat. Anca újabb bravúrjainak és a precízebb védekezésnek köszönhetően csökkent a különbség.

A 42. percben kikértük harmadik időnket, s ezután átállt a csapat hét a hat elleni támadójátékra, ami hatékonynak bizonyult. A második félidőt végül lehoztuk 14–14-es döntetlenre, s ez a játék bíztató lehet a jövőre nézve.

GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 31–23 (17–9)
Győr, 1785 néző. V: Andorka, Hucker

GYŐR: LEYNAUD – Lukács V. 1, Rju Un Hi 3 (1), MINKO 5, PINTEA 10, Háfra N. 3, Fodor Cs. 1. Csere: GLAUSER (kapus) 1, Hansen 1, Blohm 2, Oftedal 1, Deszpotovics, Kürthi, Faluvégi, V. KRISTIANSEN 3. Edző: Ambros Martin
DVSC: GIEGERICH – M. Costa, Fachinello 2, Hornyák D., Bordás 3, Szabó N. 4, Vámos M. 2. Csere: Jezsikava 3 (2), PLANÉTA 6 (2), Poczetnyik L. 1, Kovács Anna 1, Tóvizi, Panyi, Arany 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: –, ill., –
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4

MESTERMÉRLEG
Ambros Martin: Az első félidőben remekül játszottunk, működött a védekezésünk, amiről sokat beszéltünk az elmúlt napokban. Szünet után sokat javult a vendégek játéka, sok gondot okozott nekünk a jól teljesítő Debrecen. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.
Szilágyi Zoltán: Az első játékrészben nagyon jól kézilabdázott a hazai együttes, míg mi kapkodva, sok hibával játszottunk, így alakult ki a különbség. A második félidőben 14–14-es eredménye jelzi, hogy javult a teljesítményünk, akadtak bíztató momentumaink és a hét a hat elleni játékunk is jól működött.

Támogatóink