Tanulságos vereség a németek ellen

Alig több, mint tíz percig tartotta a lépést Ludwigsburgban az öt DVSC SCHAEFFLER játékossal felálló magyar válogatott Németország ellen.

Golovin Vlagyimir kerete vasárnap este találkozott, majd Telkiben készült csütörtökig, innen utazott el a németországi felkészülési tornára. A mieink péntek este a vendéglátók ellen léptek pályára Ludwigsburgban. A kapitány mind az öt debreceni kerettagot nevezte a mérkőzésre, Töpfner Alexandra, Bordás Réka és Füzi-Tóvizi Petra a kezdőcsapatban kapott helyet, támadásban Vámos Petra váltotta Bordást, míg Kácsor Gréta az első félidő közepén került pályára.

A magyar válogatott tíz perc elteltével Töpfner Alexandra találatával még 4–2-re vezetett, a folytatásban azonban szétesett a mieink játéka. Szünetben már 11–8 volt az eredmény a házigazdák javára.

A második játékrész eső 12 percét 7–2-re nyerte meg a német együttes, így már szakadéknyira nőtt a különbség. A hajrában valamit sikerült kozmetikázni a különbségen, így hat góllal nyerték meg a németek a számunkra sok tanulsággal szolgáló meccset, amelyen két balkezes, a siófoki Papp Nikolett és Töpfner Alexandra volt dicsérhető a magyar válogatott tagjai közül.

A mieink a németországi felkészülési torna keretében szombaton, 18 órakor Heidelbergben Lengyelország ellen lépnek pályára.

 

NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 26–20 (11–8)
Ludwigsburg, 3000 néző.

HUN: Szikora –Töpfner 4, Klujber 4 (3), Füzi-Tóvizi, Bordás 1, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G.  Csere: Janurik (kapus),  Vámos P., Kácsor, Debreczeni-Klivinyi 1, Papp N 5, Pásztor N., Schatzl Nadine 1, Győri-Lukács 1, Kuczora

Támogatóink