Tét nélküli siker Szimó nyolcasával!

Az már a Kongó elleni meccs előtt eldőlt, hogy a magyar válogatott nem juthat negyeddöntőbe, így már tét nélküli meccsen vertük az afrikai csapatot, 13 debreceni góllal.

Mivel Németország a nap első Granollersben lejátszott meccsén legyőzte Dél-Koreát, eldőlt, hogy a mieink nem lehetnek ott a negyeddöntőben Így számunkra tét nélkül kezdődött a mérkőzés, méghozzá remekül. Az első négy magyar gól Loki-koprodukcióban született, háromszor Vámos Petra volt eredményes egyszer pedig irányítónk hozta helyzetbe Bordás Rékát, akivel szemben szabálytalankodtak, a büntetőt pedig Planéta Szimonetta lőtte be. Szimó ezen a meccsen még négyszer értékesített büntetőt, s lőtt három akciógólt is, így ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa nyolc kísérletből volt nyolcszor eredményes. Vámos Petra négy találatot jegyzett, s a vb-n először pályára kerülő Tóvizi Petra is betalált a meccsen így 13 debreceni gólnak tapsolhattunk, 30–22-re nyert a magyar válogatott, amely vasárnap Dél-Korea ellen zárja vb-szereplését.

MAGYARORSZÁG–KONGÓ 30–22 (16–8)
Granollers, 500 néző. V: I. Kovalcsuk, A. Kovalcsuk (moldávok)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 7, Háfra N. 1, Vámos P. 4, Bordás, Szöllősi-Zácsik, Márton G. 3. Csere: Szemerey (kapus), Planéta 8 (5), Tóvizi 1, Fodor Cs. 1, Kácsor 4, Tóth E. 1, Kovács Anett, Albek. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Támogatóink