Tizenkét húszon aluli a felnőtt keretben

Tucatnyi saját nevelésű, fiatal játékos kezdi meg a felkészülést a 2018/19-es szezonra. A tehetségek megkapják a lehetőséget a kiugrásra.

Július 9-én 23 játékossal kezdi meg a felkészülés a DVSC csapata a 2018/19-es szezonra. A Loki 23 fős keretéből 12 játékos saját nevelésű, s 11-en még nincsenek húszesztendősek
A felnőtt csapat 14 tagú magján kívül nyolc saját nevelésű fiatal vesz részt a felkészülésben, azaz minden poszton lesz legalább egy ugrásra kész utánpótláskorú kézilabdázó. Szabó Dóra kapus, Borgyos Panna és Poczetnyik Luca irányító-átlövő, Vámosi Panna és Zelizi Fanni átlövő, Petrus Mirtill balszélső, Torma Eszter jobbszélső, míg Kelemen Gréta beállós. Kilencediknek érkezett az átlövő Czuczu Frida. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a profi szerződésű kerettagok közül Szabó Panna júniusban ünnepelte a huszadik születésnapját, míg Arany Rebeka és Tóvizi Petra húsz éven aluli, akkor kijelenthetjük, hogy valóban roppant fiatal a csapat.

Vida Gergő az elmúlt szezont az ifjúsági együttes mestereként kezdte, aztán Tone Tiselj távozás után átvette a felnőttek irányítását, nyártól pedig Pal Oldrup Jensen segítőjeként dolgozik, azaz ismeri az utánpótlás helyzetét és képben van a felnőtt csapattal kapcsolatban is.

– Mindenképpen fontos állomása egy fiatal játékos pályafutásának, hogy NB I/B-ben is eltöltsön egy-két szezont és bizonyítsa, hogy alkalmas az első osztályra – mondta Vida Gergő. – Fontos, hogy a tehetségek ne szürküljenek bele a másodosztályba, egy idő után ki kell emelkedniük innen. Erre Bordás Réka a jó példa, akinek volt egy nagyon jó szezonja Nyíradonyban 26 meccsen 116-szor volt eredményes, ezzel második lett csapat házi góllövőlistáján, s ő szerezte a legtöbb akciógólt. Jó teljesítményével felhívta magára a figyelmet és visszakerült a DVSC-hez, ahol az előttünk álló szezonban fontos feladat vár rá. Alapvető elvárás, hogy a fiatalok edzésmunkáján látszódjon, hogy milyen erős a motivációjuk. Fel kell zárkózniuk a felnőttekhez, például a fizikai kondicionális képességek terén, s ha az edzésen huzamosabb ideig jó teljesítményt nyújtanak, akkor lehetőséget kapnak NB I-es felnőtt mérkőzésen is.

Támogatóink