Tízgólos siker lett a jó védekezés jutalma

Magabiztosan nyerte meg ötödik felkészülési meccsét a DVSC SCHAEFFLER, a Kisvárda ellen a szélsők vitték a prímet.

A péntek reggel elhunyt Jeddi Máriára emlékezve fekete karszalaggal léptek pályára játékosaink, s egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó.

Az első percekben Tóvizi Petra és Mariana Costa volt a főszereplő, brazil szélsőnk duplája után vezettünk 6–4-re a Nyíradonyban megrendezett meccsen. Aztán jött egy kisebb hullámvölgy, fordított a Kisvárda (9–11). Ekkor Szilágyi Zoltán rendezte a sorokat, összeállt a védekezés, két üres kapus találat után újra nálunk volt az előny (12–11), s szünetig tovább nőtt a különbség.

A második félidőt a Várda kezdte jobban, ellenfelünk faragott hátrányából, ám 14–13 után újfent a DVSC SCHEFFLER percei következtek. Szinte hiba nélkül dolgozott a hátsó alakzat, Csapó Kyra pedig remekül védett, s egy hat nullás roham után a 39. percben már 30–14-re vezettünk. Szélsőink rendre értékesítették helyzeteiket, de a belső posztokon játszók is jól teljesítettek. Fokozatosan nőtt a különbség, végül tízzel vertük a Kisvárdát, így győzelemmel tisztelgett korszakos klasszisa előtt a csapat, s Manyi is elégedetten tekinthetett le fentről az utódokra!

DVSC SCAHEFFLER–KISVÁRDA-MASTER GOOD SE 31–21 (14–11)
Nyíradony 50 néző: V: Pánczél-Héjjas, Kránitz

DVSC: Giegerich – M. Costa 6, Planéta 2, Szabó N. 4 (1), Tóvizi 3, Jezsikava 3, Petrus 3. Csere: Csapó Kyra (kapus), Hornyák D. 4 (3), Vámosi P., Vámos M. 3, Korsós D. 1, Török L. 1, Poczetnyik 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Támogatóink