Több, mint tisztes helytállás

BL-tempójú mérkőzésen voltunk méltó ellenfelei a bajnokságot hibátlan mérleggel vezető győri csapatnak.

Újra több mint ötezer szurkoló volt kíváncsi a Bajnokok Ligája címvédő Győr vendégjátékára, s a klasszisokkal teletűzdelt ellenfél a debreceni játékosokra is remek hatással volt.

Bár ETO-góllal kezdődött a találkozó, három Loki-találat volt a válasz, alig 140 másodperc telt el a meccsből, amikor 3–1-re vezetett a DVSC SCHAEFFLER.  S a csoda nem csak néhány percig tartott, a hatalmas iramú meccsen az első játékrész derekán még 14–11-re vezetett a nagy szívvel, pontosan kézilabdázó piros-fehér csapat. A szünet előtti percekben aztán fordított az ETO, ám harmincpercnyi játék után elmondhattuk, hogy méltó riválisai vagyunk a világsztárokkal felálló vendégeknek.

A folytatásban már több hiba csúszott a fáradó, ám még mindig remekül küzdő DVSC játékába, s bár az ETO a hajrára eldöntött a két pont sorsát, végig meccsben maradtunk. Sőt, a gálába hajló utolsó percekben nem csak a győriek szereztek csodás gólokat, hanem a debreceni lányok is.
A mérkőzés végén okkal szólt a vastaps mindkét csapatnak, s a győri edző, Danyi Gábor lentebb olvasható elismerő szavai is túlmutattak a kötelező udvariasságon.

DVSC-SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 31–35 (17–19)
Debrecen, 5600
 néző. Vezette: Felhő, Öcsi
DVSC: Triffa – Arany 1, KOVÁCS ANNA 6(1), Tóvizi 3, BULATH 3, GRIGEL 5 (3), VANTARA-KELEMEN 4Csere: OGUNTOYE (kapus), BORDÁS 3, Deszpotovics 2, Szabó P. 1, Punyko 3, Zamfirescu, Borgyos, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos
GYŐR: Kiss É. – Bódi 1, GROOT 6, OFTEDAL 12 (6), PINTEA 4, HANSEN 4, Puhalák 2Csere:GRIMSBÖ (kapus), Kristiansen 1, Tomori 1, Görbicz 3, Knedlíková 1Edző: Danyi Gábor

Az eredmény alakulása.3. p.: 3–2. 7. p.: 6–4. 10. p.: 6–7. 16. p.: 11–9. 19. p.: 14–11. 27. p.: 16–17. 34. p.: 18–22. 41. p.: 24–27. 48. p.: 26–31. 55. p.: 27–34.
Kiállítások: –, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, de azt hiszem sikerült megmutatnunk, hogy mi sem vagyunk gyengék. Az ország legszebb csarnokában játszottunk nagyon jó mérkőzést az ország legjobb szurkolótábora előtt a világ egyik legjobb csapatával. Huszonkét percig szinte hiba nélkül kézilabdáztunk, a megbeszéltek szerint. A győriek nyitott védekezése fogott meg minket. 
Danyi Gábor: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Debrecenben soha nem mehet biztosra az ember, nincs könnyű meccs a cívisvárosban. Az első félidőben jobb volt a DVSC, mint mi, a második játékrészben tudtunk javulni magunkhoz képest, szoros mérkőzés lett belőle összességében.

Támogatóink