Válogatott: vállalható vereség a címvédő ellen

A két nappal ezelőtti betli után, Norvégia ellen a jobbik arcát mutatta a magyar válogatott, amely parádés kezdés után szenvedett vállalható vereséget a címvédővel szemben.

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Elszánt, konok, bevállalós magyar válogatott lépett pályára Norvégia ellen. Nyoma sem volt a horvátok ellen látott ijedtségnek, a kudarckerülésnek. Vámos Petra duplájával kezdtünk, Kuczora Csenge gólja után pedig már 3–0-ra vezettünk. Már a 7. percben jártunk, amikor Ingstad megszerezte az első norvég gólt, de ez nem zavarta meg a magyar lányokat. 

Szikora Melinda zseniálisan védett, a teher nélkül játszó magyar hölgyek pedig úgy kézilabdáztak, ahogy azt csak legszebb álmainkban reméltük. A teher nélkül játszó magyar lányok hatalmasat küzdöttek és ami a legfontosabb, remekül kézilabdáztak. Negyedóra telt el, amikor Norvégia egyenlített, de újabb magyar percek következtek, ismét megléptünk három góllal. Hihetetlen, de alig több, mint 15 perc alatt lőttünk annyi gólt Norvégiának, mint a horvátoknak egy félidő alatt

A torna toronymagas favoritja csak az első játékrész hajrájában tudta átvenni a vezetést. Kétgólos norvég előnynél ért véget az első félidő, de nem lehetett hiányérzetünk.

Szünet után aztán fokozatosan nyílt az olló, nőtt a címvédő előnye, de a tízgólos verség ellenére ez volt az Eb számunkra eddigi legbíztatóbb hatvan perce.

Folytatás a középdöntőben, ahol Szlovénia, Svédország és Dánia lesz a mieink ellenfele.

NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 32–22 (14–12)
Ljubljana 2400 néző. V: Metalari, Nikolovszki (észak-macedónok)

MAGYARORSZÁG: Szikora 1 – Győri-Lukács 2, Klujber 6 (3), Füzi-Tóvizi 1, Hornyák D., Vámos P. 3, Márton G 3.  Csere: Szemerey (kapus), Kuczora 4 (1), Debreczeni-Klivinyi 1, Pásztor N., Kácsor 1, Albek, Töpfner, Tóth E.

Támogatóink