DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Tone Tiselj, a csapatról, edzőtáborról, Debrecenről

Túl van az első héten és három edzőmérkőzésen Tone Tiselj, a DVSC-TVP szlovén edzője. Arra voltunk kíváncsiak, hogy érzi magát a cívis városban?

– Debrecen egy nagyon különleges hely, igazi sportváros – mondta Tone Tiselj. – A mi csarnokunkon kívül itt a Főnix, a csodálatos új stadion, az uszoda, s nagyon impozáns létesítmény az Aquaticum is. Bár eddig főként a szálloda és a Hódos között ingáztam, amit láttam, így is nagyon tetszett.

tone_tiselj_dvsc

A szlovén mestre eddig három edzőmeccsen tesztelhette a csapatot, s a lányok szombaton ötnapos edzőtáborba utaznak Hajdúnánásra, majd Zilahon vesznek részt egy nemzetközi tornán.

– Most a január eleji két bajnok meccsünk a legfontosabb, az MTK és a Vác ellen készülünk – folytatta a kétszeres BL-győztes szakember. – A csapat nagyon jó szellemű játékosokból áll, akarnak dolgozni és tanulni, s a közösség is jó. A klubnál professzionális feltételek vannak, a Med-Hotelnek köszönhetően jó az orvosi háttér, minden adott az edzések közti regenerációhoz, a táplálkozásra is figyelnek. Egy magasabbra vágyó egyesületnél mindig fontos, hogy a lehetőségeket maximálisan kihasználják. Ezért is érkezik néhány napra két kollégám Szlovéniából. Egy erőnléti edző és egy videóelemző-statisztikus, akik segítenek a DVSC-nél dolgozóknak, hogy még tökéletesebben tudják használni a rendelkezésre álló eszközöket. Nagyon hasznos volt az eddig lejátszott három tesztmeccs, ezek is kellettek ahhoz, hogy minél jobban megismerjem a játékosokat. Sok jó dolgot láttam, elégedett vagyok a lányokkal. A magyar válogatott Montenegró elleni vb-meccsén is láthatták, mennyire fontos a védekezés, a visszarendeződés. Az a fontos, hogy a játékosok a végsőkig harcolnak, mindegy, hogy ki az ellenfél. Ha harcolnak és betartják a taktikát, akkor elégedett vagyok. Szombaton öt napra Hajdúnánásra utazunk edzőtáborba. Fontos, hogy minél több időt töltsünk együtt, s hogy a játékosok a kézilabdára fókuszáljanak, ezt pedig csak edzőtáborban lehet elérni. Itt nem kell főzni, nem kell takarítani, nem kell mosni, csak edzeni. Sok dolgunk van januárig, erre kell ez az öt napos összetartás. Karnik Szabina egyedüli jobbátlövő, erre a posztra keresünk Szacsának egy megfelelő váltótársat, de nem kapkodunk, nem akarunk mindenáron azonnal szerződtetni valakit. A többi posztra van két jó játékosunk, velük készülünk a folytatásra.

Támogatóink