Továbbjutás az MK-ban, visszavágtunk az Albának

Két héttel a bajnoki meccsen elszenvedett vereség után a Magyar Kupában simán győzte le fehérvári ellenfelét a DVSC SCHAEFFLER.

A lányokban égett a bizonyítási vágy, szerettek volna revánsot venni az Albán. A negyedik percben megijedtünk, amikor Afentaler Sára elkésett szerelési kísérlete után Kovács Anna a földön maradt, s az ápolás után elővigyázatosságból már nem is tért vissza a pályára. Anna sérülése kicsit megfogta a csapatot, sok volt a hiba, így az első félidő derekáig-fej-fej mellett haladta a felek. Aztán az első játékrész második felében Vámos Petra Arany Rebeka és Jelena Deszpotovics vették vállukra a csapatot, így a szünetre megnyugtató lett a különbség (21–16).

A folytatásban aztán bő negyedóra alatt bedarálta ellenfelét a Loki, a tízgólos különbséget hozó gólt a mindössze 16 esztendős Csernyánszki Liliána szerezte. Az ifjúsági korú Torda Vanessa is lehetőséget kapott a szakmai stábtól, hetest és ziccereket is hárított a fiatal kapus. Örömteli, hogy hosszú kihagyás után Elke Karsten is gólokkal tért vissza, s az alig több, mint három percet pályán töltő Kovács Annán kívül minden mezőnyjátékos eredményes volt. A hajrában faragott a hátrányából az Alba, a már felforgatott összeállításban játszó DVSC SCHAEFFLER ellen, de a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Csapatunk ezzel bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ahol szintén ott van a két kielemelt a Győr és az FTC, illetve az Érd, a Kisvárda, a Siófok. A mezőny az MTK–Mosonmagyaróvár és Budaörs–Vác párosítás továbbjutóival.

TIPPMIX MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ
DVSC SCHAEFFLER–ALBA-FEHÉRVÁR 37–33 (21–16)
Debrecen, zárt kapuk mögött: V: Benya-Hantos, Rózsahegyi

DVSC: Giegerich – ARANY 4, Kovács Anna, VÁMOS P. 6 (1), BORDÁS 3, Hornyák D. 3 (3) Vantara-Kelemen 3. Csere: Csapó Kyra, Torda (kapusok), DESZPOTOVICS 7, TÓVIZi 3, Vámosi P. 1 (1), Petrus 1, Bánfai 1, Karsten 2, CSERNYÁNSZKI 3. Edző: Köstner Vilmos
ALBA: Dányi – Szabó-Májer 2, AFENTALER 7, Varga E. 2, Boldizsár 1, TRISCSUK 9 (5), SZARKA 4. Csere: Pijevic, Kubina (kapusok), GERHÁTH 5, Temes, Bardi 2, Töpfner 1, Háfra L., Rózsás Edző: Józsa Krisztián

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 14. p.: 8–9. 24. p.: 17–14. 39. p.: 26–19. 47. p.: 31–21. 58. p.: 36–31.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/5

Továbbjutott: a DVSC SCHAEFFLER

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jól játszott a csapat, csak a hajrában volt egy rosszabb periódusunk, amikor már alaposan felforgatott összetételben voltunk a pályán. Tudtuk, hogy a kupában a győzelem a lényeg, a különbség nem számít! A védekezésünk javult valamit, sajnos a kapusteljesítmény még hagyott kívánni valót maga után.
Józsa Krisztián: – Tudtuk, hogy ez más mérkőzés lesz, mint a két héttel ezelőtti, a DVSC most jobban játszott és teljesen megérdemelten lépett tovább a kupában. A védekezésünk ezúttal nem volt hatékony, ennyi kapott góllal sehol sem lehet nyerni. Sajnos a második félidő közepén lélekben elengedte a csapat a meccset, a hajrában már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen.

Támogatóink