„Tudjuk, hogy győznünk kell!”

Nehéz időszak után, a győzelem reményében lép pályára szombat délután a DVSC SCHAFFLER Békéscsabán.

Amikor március 5-én véget ért a Kisvárda elleni mérkőzés, amelyet 25–21-re nyert meg a DVSC SCHAFFLER, még Kudor Kitti sikeres debütálásnak örültünk, ám néhány nappal később már borúsabbnak tűnt a közeli jövő. A terv az volt, hogy a Békéscsaba elleni idegenbeli meccsig rendelkezésre álló három hétben lehetőség lesz a csapat összecsiszolására, néhány taktikai elem gyakorlására. A terv azonban terv maradt hiszen a játékosok és a szakmai stáb tagjai közül többen is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, néhány napig egyéni munkát végeztek a lányok, s a közös edzések is erősen foghíjas, ifistákkal kiegészített kerettel kezdődtek meg.

„A válogatott szünet első hetében sok mindent nem tudtunk gyakorolni, az eltervezett munka húsz-harminc százalékát tudtuk elvégezni. – mondta a helyzetről Kudor Kitti. – Ezután ifistákkal kiegészülve próbáltuk átvészelni ezt az időszakot, kedden pedig visszatértek játékosaink az olimpiai selejtező tornákról, azóta tudunk teljes erővel készülni a békéscsabai meccsre.”

A magyar válogatottal tokiói kvótát szerző Tóvizi Petrán és Vámos Petrán kívül Elke Karsten is szerepelt ötkarikás kvalifikációs tornán. Az argentin válogatott Spanyolországban lépett pályára és a házigazdáktól és a svédektől is kikapott, így nem jutott ki az olimpiára.

„Tudtuk, hogy nem sok esélyünk van a tokiói repülőjegy megszerzésére, s be is jött a papírforma – mondta az elmúlt hétvégéről Elke. – Ezzel együtt jó volt a találkozni a válogatottbeli csapattársakkal, nagyon rég voltunk együtt. Most újra a bajnokság kerül a figyelem középpontjába, nem lesz egyszerű dolgunk Békéscsabán. Kemény meccsre számítok, tudjuk, hogy győznünk kell, és meg is szerezzük a két pontot!”

A Békéscsaba már túljutott a szezon legnehezebb időszakán, lassan a csapat minden játékosa felgyógyult a koronavírus okozta betegségből, s immáron teljes kerettel várhatja a bajnoki hajrát. A Vida Gergő által irányított lila-fehérek március 9-én megszerezték első szezonbeli győzelmüket, a Szombathely együttesét győzték le hazai pályán 23–20-ra. Szerdán az Érd otthonában is közel álltak a sikerhez, hiszen a félidőben még 16–11-re vezettek, végül azonban a házigazdák nyert 33–30-ra.

A március 27-én, szombaton 16 órakor kezdődő Eubility Group Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti. A mérkőzést a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink