Tudjuk, hogy nehéz lesz!

Vasárnap 15 órakor a Dunaújvárosi KKA együttesét fogadja a DVSC SCHAEFFLER a Hódosban.

Régi párharc a két D-betűs városé, a Kohásznál többször csak a Ferencváros és a Győr ellen lépett pályára a női első osztályban a Loki. Hogy milyen kiélezettek ezek a meccsek, azt mutatja, hogy a legutóbbi négy találkozás alkalmával egyaránt minimális volt a különbség, ha volt egyáltalán különbség.

A 2018/19-es bajnokságban 25–24-re nyertünk Újvárosban, úgy, hogy a meccs elején hat góllal is vezettek a hazaiak, végül izgalmas végjátékban szereztük meg a két pontot. Akkor még nem sejtettük, hogy a körömrágós végjáték mókának és kacagásnak tűnik majd a debreceni meccshez képest. A Hódosban mindenképpen nyernünk kellett ahhoz, hogy indulhassunk az EHF Kupában. Ehhez képest szinte végig a DKKA-nál volt az előny, ami ennél is nagyobb baj 6 másodperccel a meccs vége előtt, 20–20-as állásnál a labda is. Végül Kovács Anna a dudaszó előtt néhány tizedmásodperccel megszerezte a győztes gólt, ennek a találatnak is köszönhetjük, hogy eljutottunk az EHF Kupa csoportköréig. A torzóban maradt 2019/20-as bajnokságban egyszer találkozott a két együttes, akkor megosztoztak a pontokan (24–24), míg a 2020/21-es szezon első körében, szeptember 23-án a Kohász „albérletében”, Rácalmáson nyertünk 24–23-ra, természetesen hatalmas izgalmak közepette. A meccs hajrájára 23–23-nál fordultak a csapatok, az utolsó két percben mindkét együttes lőhetett egy-egy büntetőt. A miénket Vámosi Panna bevágta, a hazaiak kísérletét Csapó Kyra hárította, így szereztünk két pontot.

„Nem lesz könnyű – foglalta össze meccs előtti gondolatait az őszi csata hőse, Csapó Kyra, aki múlt vasárnap debütált a felnőtt vélogatottban – Fiatal, hajtós csapat lesz az ellenfelünk, amely szeretne meglepetést okozni. Fontos, hogy uraljuk a mérkőzést, mert két pontot kell szereznünk!”

A felnőttek között is egyre több szerephez jutó, mindössze 16 éves irányítónk Csernyánszki Liliána a Siófok elleni kupameccs után a korosztályos válogatott edzőtábotorzásán vett részt, most pedig ő is a DKKA ellen készül.

„Tudjuk, hogy nehéz lesz, de nyernünk kell – sommázta gondolatait Cseri. – Az elmúlt hetekben kiderült, hogy akkor tudunk jól kézilabdázni, ha koncentráltak vagyunk, erre lesz szükségünk vasárnap is.”

S, hogy milyen szoros ez a párharc, ahhoz egy adalék a végére. A Tóth András Balázs által szerkesztett és honlapunkról is elérhető sportstatisztika.com weboldal statisztikájából kiderül, hogy a DVSC és a Dunaújváros eddig 84 NB I-es meccset játszott egymás ellen: 41 újvárosi siker és 3 döntetlen mellett 40-szer nyert a Loki. Vasárnap egyenlíthetünk!

Az április 25-én, vasárnap 15 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Dunaújvárosi KKA mérkőzést Horváth Péter és Marton Balázs vezeti. A találkozót a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően egyelőre nem tekinthetik meg a csarnokban szurkolók, de élőben közvetíti a Debrecen Televízió és online a TV YouTube csatornáján is követhető lesz.

Aki pedig hosszú idő után társaságra, kikapcsolódásra vágyik, az a megújult Hódos Büfé, azaz a THE BEAVER  teraszán óriás LED-kivetítőn nézheti a mérkőzést! A terasz két órával a kezdés előtt, 13 órakor nyit.

Támogatóink