„Tudjuk, milyen fontos meccs vár ránk”

Szilágyi Ági szerint az Érd elleni játékkal szombaton Békéscsabán két pontot szerezhet a DVSC-TVP.

dvsc_erd-26

Az Érd elleni drámai csata egyik legjobbja volt balszélsőnk, akinek októberben, a Békéscsaba elleni hazai meccsen is jól ment a játék, öt gólig jutott. Azt azonban Szili is tudja, hogy most jóval nehezebb dolga lesz a csapatnak, mint volt négy hónappal ezelőtt a Hódosban, amikor 36–24-re nyertünk.

„Az utóbbi hetekben kezd kiegyesedni a Békéscsaba, egyre jobb formában kézilabdáznak, semmiképpen nem számíthatunk könnyű meccsre – mondta Szilágyi Ági. – Még négy meccsünk van hátra az alapszakaszból, s úgy érezzük, hogy ezeken hat pontot kell szereznünk. Ha ez meglesz, akkor nem tehetünk magunknak szemrehányást. A Békéscsaba–Loki meccsek mindig rangadónak számítanak, ráadásul számunkra most valóban nagyon fontos a győzelem megszerzése. Tudjuk, milyen fontos mérkőzés vár ránk.”

A balszélső által említett hat pontról hasonlóan gondolkozik játékos, vezető és szurkoló, hiszen az Ultras Debrecen facebook oldalán osztott meg lelkesítő klipet, hasonló célkitűzéssel. De most koncentrálunk a szombati, csabai túrára. Mi kell a sikerhez?

„Ha úgy játszunk, ahogy az Érd, vagy a Siófok ellen, akkor megszerezzük a két pontot – mondta határozottan Szili. – Bosszantóak ezek az egygólos vereségek, de éppen ezeken a mérkőzéseken bizonyítottuk, hogy játékban felvesszük a versenyt a felsőházba igyekvő csapatokkal is.”

A viharsarki derbi 18 órától kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol a Horváth Péter, Marton Balázs duó fújja majd a sípot. Online szöveges közvetítésünk sem marad el, amit a megszokott helyen az “Élő” menüpontban követhetnek szurkolóink.

Támogatóink