DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Türelmesen kell játszani!

Ha kapkodunk, nincs esélyünk szoros meccset játszani a Ferencváros otthonában – véli Csáki Viki.

Nem lesz könnyű dolga a debreceni lányoknak a hibátlan listavezető FTC-Rail Cargo Hungária otthonában, azaz nem a DVSC-TVP a szombaton 18-30-kor kezdődő mérkőzés esélyese. A lányok is tudják, hogy ezen a találkozón búcsúzik a Loki kispadjától Tone Tiselj, s szeretnék, ha szépre sikerülne a szlovén mester utolsó meccse.

– Igyekeztünk függetleníteni magunkat attól, ami az utóbbi napokban történt, hiszen a Fradi elleni találkozóra kell koncentrálnunk – mondta Csáki Viki a találkozó előtti délutánon.

A jobbszélső játszott abban a debreceni csapatban, amely utoljára nyert a Népligetben, méghozzá egymás után kétszer, a 2011-es rájátszás elődöntőjében.

– Ott kezdtük a párharcot és meglehetősen simán nyertünk 38–32-re – elevenítette fel a majd hétéves emléket Csakesz, aki az elődöntő mindkét fővárosi találkozóján három gólt szerzett. – Hazajöttünk és mindenki azt hitte, hogy hazai pályán simán behúzzuk a továbbjutást, persze, hogy simán kikaptunk a Hódosban. Így újra a Népligetbe utaztunk, s a fináléba jutásról döntő találkozó érdekesen alakult, végül hétméteresekkel nyertünk. Emlékszem, Kiss Éva otthon hagyta a cipőjét, a kölcsönkapott cipő pedig kicsi volt a lábára, így védett ki két hetest. Most persze más a helyzet, ezúttal a zöld-fehérek a toronymagas esélyesei a meccsnek.

Mi lehet az ellenszer az egész szezonban remek formában levő Ferencváros ellen?

– Az biztos, hogy nem kell sietnünk, türelmesen kell játszanunk, hosszú lefolyású támadásokat kell vezetnünk –folytatta Csáki Viki. – Megpróbálunk minél szorosabb mérkőzést játszani, ehhez fontos, hogy jól kezdjünk, s türelmesen kézilabdázzunk. A Fradi ellen tilos kapkodni, hibázni, hiszen villámgyors szélsői vannak, megbüntetik a hibákat. Védekezésben kulcsfontosságú lehet hogy az egy-egy ellen remekül játszó hazai belső embereket miként tudjuk semlegesíteni.
Az Elek Gyula Arénában szombaton 18.30-kor kezdődő mérkőzést Herczeg Péter és Südi Péter vezeti, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Támogatóink