DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

U17-es EB: csoportelsőként a középdöntőben

A Dánia elleni 31–27-es győzelemmel csoportelsőként jutott a középdöntőbe amagyar válogatott a szlovákiai korosztályos Eb-n.

Fotó: MKSZ

Remek tempójú színvonalas meccset játszott egymással a csoport két legjobb csapata. Magyar oldalon a kapuban lekopírozták a lányok a horvátok elleni meccset, csak fordított szereposztásban. Akkor Magera Noémi kezdett, s mivel nem találta a ritmust jött Szabó Dóri, s remekelt. Az északiak elleni csoportdöntőn Dorci állt a meccs elején a kapuban, s ezúttal neki nem jött ki a lépés. Most Magera Noémi állt fel a kispadról, s védett nagyon jól. Úgy tűnik, ez a páros remekül kiegészíti egymást.
Az első félidő hajrájától folyamatosan vezetett a magyar válogatott, amelyben a második játékrészben szerepet kapott Borgyos Panna is, aki jól oldotta meg feladatát. A mérkőzést a helyszínen, Nagymihályon tekintette meg a DVSC utánpótlásának három edzője, Győrvári Viktor, Milánik Zoltán és Vida Gergő.

– Beszéltünk a két debreceni lánnyal, jól érzik magukat, örülnek a sikereknek, büszkék arra, hogy címeres mezben szerepelhetnek – mondta Vida Gergő. – Látszik, hogy egységes, jó közösséget alkotó válogatott a magyar. A dánok elleni siker azt jelenti, hogy ezt az eredményt viszi magával a csapat a középdöntőbe, ahol kedden a németek, szerdán az oroszok ellen játszanak, s ha az egyik mérkőzést megnyerik, szinte biztosan elődöntősök.

Támogatóink