U17-es Eb: közel az elődöntő

A németek elleni döntetlennel nagyon közel került a négy közé jutáshoz a magyar U17-es válogatott a szlovákiai kontinensviadalon.

Fotó: MKSZ

A középdöntő első meccsén a végső győzelemre is esélyesnek tartott német válogatott volt a mieink ellenfele, s remek meccset láthatott a közönség. A kapuban Szabó Dóra kezdett, s a második félidő derekáig remekül védett, ekkor egy kicsit elfáradt, de a hajrában őt váltó Magera Noémi is kitett magáért. Borgyos Panna ezúttal kevés játékpercet kapott.

A Németország elleni 25–25-ös döntetlen azt jelenti, hogy mindkét csapat 3-3 ponttal áll a középdöntőben, Dánia kétpontos, Oroszország pedig pont nélkül áll a négyes utolsó helyén. A középdöntő zárófordulójában a mieink az oroszok ellen lépnek pályára ma 19.30-kor, már a dán–német meccs eredményének tudatában. Ha Dánia nem szerez két pontot, akkor a magyar válogatott saját meccsének eredményétől függetlenül továbbjutó. Amennyiben a dánok nyernének, akkor pontot kellene szerezni az oroszok ellen, de akkor is elődöntőbe juthat Magyarország, ha kevesebb góllal kap ki mai ellenfelétől, mint amennyivel a Dánia legyőzi Németországot.

Mindez persze csak matematika, a magyar csapat célja ezúttal is a győzelem!

Támogatóink