U20-as vb: ezüstéremmel zárt a magyar válogatott

A kevesebb hibával játszó norvég válogatott nyerte meg a junior világbajnokság döntőjét Celjében.

Fotó: IHF

Idegesen kezdte a magyar válogatott a világbajnoki döntőt – Vámos Mírával a kezdőben –, s bár mi szereztünk vezetést, a következő nyolc percben nem sikerült betalálni, ráadásul két büntető is kimaradt, így fordított Norvégia, s 5–1-re elhúzott. Kiss Szilárd szövetségi edző 6–2-es északi vezetésnél kért időt, s a rövid eszmecsere után meg is feleztük hátrányunkat, majd hamarosan utol is értük ellenfelünket, Vámos Míra egyenlített (8–8). Továbbra is hektikus volt a finálé, hiszen újra elmentek hárommal a norvégok, majd ismét egyenlítettünk. A játékrész hajrája azonban újfent a jóval acélosabb kapusteljesítményt produkáló északi válogatotté volt, harminc perc után 17–15-re vezetett Norvégia.

A folytatásban Bukovszky Anna „megérkezett” a mérkőzésbe, remek védéseinek köszönhetően újra sikerült egyenlíteni, ám sajnos maradt a már ismert forgatókönyv, azaz ellépett Norvégia. A hatalmasat küzdő magyar csapat azonban nem adta fel, s az 51. percben Vámos Míra góljával újra egyenlő volt az állás (26–26). sőt, nem sokkal később a másik szélső Ferenczy Diana találatával 1–0 után újra nálunk volt az előny.  A hajrá 29–29-ről kezdődött, s már csak Norvégia szerzett gólt, így teljesen megérdemelten megszerezte a világbajnoki aranyérmet.

U-20-as VB-DÖNTŐ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 31–29 (17–15)
Celje Zlatorog Arena, 1000 néző. V: Garcia, Paolantoni (argentinok).

MAGYARORSZÁG: Bukovszki – Ferenczy 5, Kukely A. 3, Kajdon 8 (5), Faragó 3, Koronczai 1, Vámos M. 2. Csere: Zsigmond (kapus), Juhász, Farkas J. 4, Besszer 2, Török L., Ballai B.1, Mérai. Szövetségi edző: Kiss Szilárd

Támogatóink