U20-as vb: túl a bemelegítésen

A legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott góllal abszolválta a nyitókört a magyar juniorválogatott a szlovéniai korosztályos vb-n. Vámos Míra és társai a középdöntőben hétfőn Svájc ellen folytatják szereplésüket.

Fotó:IHF

Három habkönnyű sikerrel kezdett a magyar válogatott a szlovéniai U20-as világbajnokságon, a mieink sorrendben Egyiptom (39 –20) az Egyesült Államok (46–5) és Lengyelország (30–16) ellen nyertek, úgy, hogy igazából csak a lengyelek tudták megnehezíteni a magyar lányok dolgát, ők is bő húsz percig. Így Magyarország a legtöbb lőtt (115) és a legkevesebb kapott (41) góllal lépett a következő körbe, a csoport másik továbbjutója, Egyiptom társaságában.

A középdöntőben előbb július 27-én, hétfőn 20.30-kor Svájc, majd egy nappal később, 28-án, kedden 18.30-kor Horvátország ellen lépnek pályára a magyar fiatalok. Az igazi erőpróba majd június 30-án, csütörtökön vár a csapatra, ekkor a negyeddöntőben a dán, norvég francia trió valamelyikével találkoznak majd a magyar fiatalok.

A DVSC SCHAEFFLER játékosai közül Vámos Míra a nyitómeccsen parádézott, kilenc kísérletből szerzett kilenc gólt, nem csoda, hogy őt választották a mérkőzés legjobbjának. Balszélsőnk a következő két meccsen egy-egy gólt szerzett. A szezont kölcsönben Siófokon töltő beállónk, Török Lilly Egyiptom ellen egyszer volt eredményes, az Egyesült Államok és Lengyelország ellen egyaránt kétszer-kétszer talált be.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KÖZÉPDÖNTŐS PORGRAMJA

Június 27., 20.30: Magyarország–Svájc
Június 28., 18.30: Magyarország–Horvátország

A Sport 1 csatorna mindkét mérkőzést élőben közvetíti!

Támogatóink