Új bajnoki rendszer – mi ezt támogattuk

A 2015/16-os szezontól új rendszerben rendezik a női NB I-es bajnokságot.

A 12 csapat 22 fordulós alapszakaszt játszik. Ezután az 1-8. helyezettek egyenes kieséses, kuparendszerű rájátszásban folytatják, 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 párosításban. A továbbjutásról két mérkőzés dönt, kuparendszerben, az előkelőbb helyen végzett csapat játszhatja hazai pályán a második mérkőzést. A győztesek az elődöntőbe jutnak, s ugyanilyen rendszerben folytatják az aranyéremért, a vesztesek pedig az 5-8. helyért. Változik az alsóházi rájátszás is, a 9-12. helyért csatázó csapatok magukkal viszik alapszakaszbeli egymás elleni eredményüket, s három teljes kört játszanak.
Az új szisztémáról a DVSC szakmai igazgatóját, Köstner Vilmost kérdeztük.

„ Az NB I-es Liga javaslata alapján módosult a bajnokság rendszere, a cél az volt, hogy izgalmasabb legyen a rájátszás, sok volt a panasz, hogy a középházban nem volt akkora az érdeklődés a meccsek iránt.

A DVSC Kézilabda Kft. a ligában ezt a változatot támogatta. Célunk az előrelépés, szeretnénk, a hatodik helyen zárni az alapszakaszt. Kiegyensúlyozott lesz a mezőny, a tavalyi első négy helyezett után a Siófok, a Vác, a Fehérvár, a Debrecen és a Békéscsaba is nyolcba akar kerülni, apróságok fognak dönteni.”

Támogatóink