Új kihívás előtt a szakmai igazgató

A válogatott miatt sokat volt távol csapatától Köstner Vilmos, ezért is döntött úgy a klubvezetéssel egyetértésben, hogy nem viszi tovább a juniorokat.

„Nagyon szerettem ezzel a csapattal dolgozni, s szerencsére akadtak is közös sikereink – fogalmazott Köstner Vilmos. – Az első közös évünkben második helyen végeztünk az NB II-es felnőtt bajnokságban, majd az OIK-ban és az Országos Ifjúsági Bajnokságban is bejutottunk a négyes döntőbe. Ám amióta a válogatott szakmai stábjában is dolgoztam, sokat voltam távol, gazdátlan lett a csapat, s ez bizony meglátszott az eredményeken. Márián Blanka remek megoldásnak tűnik, korábban dolgozott ezzel a korosztállyal, ismeri a lányokat, vele újra sikeres lehet a társaság. Jövőre a juniorok közül egy-két embert szeretnénk beépíteni a felnőtt keretbe, mint ahogy a jelenlegi csapatban is 10-12 saját nevelésű kézilabdázónk szerepel. Blanka ismeri őket, tudja, miként lehet motiválni a lányokat.”
A DVSC szakmai igazgatójára újabb feladatok is várnak, ezekről is beszélt.

„Továbbra is koordinálom az utánpótlásedzők munkáját, s segítek Varga Józsefnek is – folytatta Köstner Vilmos. – De ezen kívül egy új, érdekes kihívás is vár rám. Az akadémiák mintájára régióközpontokat alakítanak ki, erre Debrecen is pályázna. Mindez az anyagi támogatás emellett nagyon sok előnnyel jár az utánpótlásnevelésben. Ebben mindenképpen segítség, hogy a DVSC és a Debreceni Sportiskola sok mindent letett a magyar kézilabda asztalára. Mindenképpen vissza kellene állítani azt a rendszert, amely a sikerek alapja volt. Kell egy vagy két általános iskola, amelyben a sport a kézilabdára épül. Ez magával vonja a kollégium igényét is, a középszintű oktatásban pedig szükség ellen olyan középiskolai osztályokra, amely annak idején az Irinyiben voltak. Ebben a korosztályban is fontos egy olyan intézmény, mint anno a sportkollégium volt. A régióközponti szerepre való felkészülés is rengeteg feladattal jár, erre szeretnék minél több időt szánni!”

Támogatóink