DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Újabb BL-bravúr! Megvertük a német bajnokot!

Az első félidőben még csak jelei voltak az esetleges bravúrnak, a folytatásban azonban ellenállhatatlanul játszott a csapat. A DVSC SCHAEFFLER ismét bizonyította, hogy helye van a legjobbak között. 

Szombat délelőtt 10 órakor indult el a csapat Németországba és az egész napos utazás után este hét körül érkezett meg ludwigsburgi szálláshelyére, a Nestor Hotelbe. Vacsora után nem is nagyon kellett unszolni a lányokat, mindenki hamar lepihent. A meccs napján reggeli, rövid séta, videózás és egy könnyű ebéd után már délben elindult a csapat az MHP Arénába. Szokatlan időpontban, délután kettőkor kezdődött a Bietigheim elleni összecsapás, így az is kérdés volt, hogy a korai kezdés melyik csapatnak fekszik jobban.

Mi kezdtük a mérkőzést, de egy eladott labdából a Bietigheim szerzett vezetést. A németek kőkemény védekezése eleinte nem nagyon ízlett a mieinknek és a gyors indításokkal sem tudunk mit kezdeni, így az első percekben egy-két góllal folyamatosan vezetett a hazai csapat. A debrecenieknek kellett tíz perc, hogy felvegyék a ritmust, ekkor sikerült először egyenlíteni (5:5). Aztán megint rákapcsoltak a németek, a 16. perc elején először volt három közte (8:5). Ezt követően ismét kapaszkodott a Loki. Támadásban láttunk egy-két igazán kreatív figurát és a védekezést is sikerült összerakni. A 20-ik percben így ismét egyenlő volt az állás (9:9) Aztán megint elhúzott kettővel a Bietigheim, amit a szünetig meg is tartott.

A második félidő egészen hihetetlen jelenettel kezdődött. A hazai csapat több mint 2 percig támadott, míg végül kapott egy hetest, amit be is lőtt. Kevesen gondoltuk volna, de a következő támadás során még egyszer megcsinálhatta ugyanezt a Bietigheim, annyi különbséggel, hogy abból nem lett gól. Még szerencse, hogy a debreceni lányokat ez nem nagyon zavarta. Nyolc perc alatt kiegyenlítettek (16:16) sőt, a mieink annyira belelendültek, hogy néhány perccel később a vezetést is átvették! De lehet még fokozni: másfél perccel később már három gól volt az előnyünk. A védekezés nagyon összeállt és ebből sikerült gyors gólokat lőni, vagy ha mégsem, akkor Hámori, vagy Vámos megoldotta egy az egyben, illetve Kácsor távolról. A 19. percben már néggyel vezettünk! De sok volt még hátra. Kétgólos előnnyel mentünk neki az utolsó 10 percnek. Ami nem akármilyen utolsó 10 perc volt. A Loki védekezése egyszerűen áthatolhatatlan bizonyult, támadásban pedig mindig volt valaki, aki váratlant húzott. A Bietigheim játékosainak arcára egyre gyakrabban ült ki a tanácstalanság, miközben a mieink végig magabiztosak voltak. Elég, ha csak Hámori betöréseire, vagy Gabriel védésére gondolunk véghajrában. A német bajnok tehetetlennek bizonyult a meccs hajrájában. Négy góllal nyert a DVSC SCHAEFFLER! Varázslatos délután volt. 

SG BBM BIETIGHEIM (német)–DVSC SCHAEFFLER 27–31 (15–13) Ludwigsburg 2800 néző. V: Ilijeva, Karbeszka (észak-macedónok)

BIETIGHEIM: MORESCHI – Behrend 1, Kudlacz-Gloc 1, Gassama 2, Dulfer 2, X. Smits 3, MALA 4. Csere: Lönborg (kapus), Johansen, DÖLL 9, I. Smits 2, Faluvégi 2, Andersson, Dulfer 1. Edző: Jakob Vestergaard

DVSC:  Gabriel – Töpfner 3 (2), HÁMORI 6, VÁMOS  P 4., FÜZI-TÓVIZI 3, KÁCSOR 7 (3), Petrus 1. Csere: BARTULOVIC (kapus), PLANÉTA, Haggerty, Hornyák D, Jovovics 2, GROSCH 2, VÁMOS M. 3. Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–2. 11. p.: 5–5. 21. p.: 9–9. 39. p.: 16–16. 45. p.: 18–21. 51. p.: 24–25. 58. p.: 26–30.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 10/9, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel és természetesen az eredménnyel is. Azt mondtam a lányoknak a meccs előtt, hogy a továbbjutással már teljesítettük a célunkat, ami óriási dolog a klub történetében, így a hátralévő három fordulóban próbálják meg élvezni a játékot és hogy itt vagyunk a Bajnokok Ligájában. Jónéhány kiváló teljesítmény volt ma, de csapat szinten is extrát nyújtottunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra.
Jakob Vestergaard: Nem vagyok sem büszke, sem boldog. A második félidőben kivégeztük magunkat. Nem találtuk a saját játékunkat, talán a küzdőszellem is hiányzott. Egy az egyben simán megvertek bennünket. Vámos és Kácsor különösen nehéz feladat elé állította a védelmünket. 18 gólt kaptunk a második játékrészben, ami nagyon sok. Ráadásul a védekezés mellett támadásban sem tudtuk azt nyújtani, amit tudunk. Gratulálok a Debrecennek.

 

Támogatóink