Újabb brazil világbajnok a Lokiban

Deonise Fachinello a 2021/22-es szezon végéig szóló szerződést kötött a DVSC SCHAEFFLER csapatával.

A 38 éves jobbkezes jobbátlövő alapembere volt a 2013-as világbajnok brazil válogatottnak. A szerbiai tornán összesen 25-ször volt eredményes, a dánok elleni elődöntőben négy, a Szerbia ellen 22–20-ra megnyert fináléban két gólt szerzett. Deo hazájában a Guarulhos Metodista csapatában játszott, majd 2006 óta Európában kézilabdázik, megfordult a spanyol Club León Balonmano, az osztrák Hypo Niederösterreich, a francia Havre HAC, a román CSM București, a dán Odense, a román Magura Cisnadie és Craiova, legutóbb pedig a francia Bourg-de-Péage csapatában. Szerzett bajnoki aranyérmet Spanyolországban, Ausztriában és Romániában, Franciaországban pedig ezüstérmes lett a Havre HAC együttesével. A Hypo NÖ játékosaként 2013-ban az EHF Kupát emelhette magasba.

Debrecenben akkor került képbe, amikor sérülések miatt alaposan megtizedelődött keretünk. December közepén edzésbe állt, s pályára lépett két felkészülési mérkőzésen, az MTK/FTC vegyescsapat, illetve a Kisvárda ellen egyaránt négyszer volt eredményes.

„Deo akkor állt edzésbe, amikor láttuk, hogy a sérülések miatt megfogyatkozott a keretünk – fogalmazott vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán. – Rutinos kézilabdázóról van szó, aki védekezésben és támadásban is a csapat segítségére lehet.”

„Fél évvel ezelőtt befejeztem a pályafutásomat, de amikor a klub ügyvezetője, Ábrók Zsolt megkeresett, hamar elhatározásra jutottam a folytatást illetően – mondta el honlapunknak Deonise Fachinello. – Már néhány hete együtt készülök a csapattal, jó a közösség, nagyon örülök, hogy itt lehetek és újra kézilabdázhatok. Szeretnék segíteni a csapatnak, abban, hogy érmet szerezzen a bajnokságban és jövőre újra az európai kupában szerepelhessen!”

Támogatóink