DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Újabb lépcsőfok következhet!

Folytatódott a Hódos felújítása, újabb támogatók a csapat mögött, bővült a keret, szintet léphet a DVSC SCHAEFFLER!

Megtartotta hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DVSC SCHAEFFLER. Az eseményen szó volt az előttünk álló évről, az infrastruktúra fejlődéséről és a csapathoz csatalakozó új támogatókról.

Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere beszélt a szervezeti és strukturális átalakulásról, s a DVSC sportéletben betöltött szerepéről.

„Az a cél, hogy a DVSC újra meghatározó szereplője legyen a magyar és a nemzetközi sportéletnek – fogalmazott Papp László. – Ehhez szükség van a támogatókra, akik bekapcsolódnak a klub életébe. Hálásak lehetünk azoknak a gazdasági szereplőknek, akik tudnak és akarnak segíteni. Ehhez a folyamathoz tartozik a Hódos Imre rendezvénycsarnok egymilliárd forintos infrastrukturális fejlesztése, amelyhez a város is hozzájárult 170 milliós támogatással.”

Ábrók Zsolt ügyvezető elmondta, hogy a csapat körül kialakult egy olyan támogatói kör, melynek tagjai örömmel csatlakoztak a DVSC-családhoz.

„Sok céggel kisebb együttműködés keretében kezdődött a kapcsolat, ez növekedett évről-évre, s szerencsére akad olyan cég, amely visszatért a támogatók közé – mondta Ábrók Zsolt. – Azt már tavasszal bejelentettük, hogy továbbra is a SCHAEFFLER-csoport lesz a névadó szponzor, de szerencsére több céget is köszönhetünk új, vagy régi-új támogatóink között.”

Így a CTS Informatika Kft., Seyu Solutions Kft., a Debrecen Turisztikai Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., a Manz Hungary Kft., a Főnix Rendezvényszervező Kft., és a Debrecen Autóház Zrt. lett a DVSC-család tagja.

Szabó Péter a névadó szponzor ügyvezetője optimistán vélekedett a jövőről.

„Hosszú távú kapcsolatban gondolkodunk – kezdte mondandóját az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető-igazgatója. – Fejlődik a csapat körüli infrastruktúra, fejlődünk szakmailag, egyre több a támogató. Úgy érzem, ez lesz az az év, ahol lépcsőfokot tudunk lépni!”

A csapat céljait illetően Ábrók Zsolt is megerősítette, hogy bízik az élmezőnyhöz való felzárkózásban, abban, hogy az együttes éremért küzd majd és bejut az EHF Európa Liga csoportkörébe.

„A keret továbbra is fiatal, játékosaink ötven százaléka saját nevelésű sportoló – mondta az ügyvezető. – Két játékosunk szerepelt a tokiói olimpián, ketten pedig az elmúlt héten ifjúsági Eb-aranyérmet szerző magyar válogatottnak voltak a tagjai.”

Az új vezetőedző, beszélt a felkészülésről és a tervekről.

„Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező csapatnak lehetek a tagja, s örülök, hogy komoly célokért küzdhetünk – mondta Szilágyi Zoltán. – Elégedett vagyok az eddigi felkészülésünkkel, sikerült elvégezni a munkát, amit elterveztünk. Sajnos Kovács Anna és Arany Rebeka sérülés miatt kihagyja az alapozás nagy részét, olimpikonjaink pedig hétfőn csatlakoztak a csapathoz. Az eddigi öt edzőmérkőzésünkön néha már azt a képet mutattuk, amit szeretnénk látni. Természetesen szeretnénk a célokat megvalósítani, a minimális cél a kuparészvételt érő helyezés. Megvan minden ahhoz, hogy a DVSC az ország harmadik legerősebb csapata legyen, ha ez már az első itt töltött évemben összejönne, akkor nagyon boldog lennék!”

A sajtótájékoztató végén sor került a 2021/22-es szezon mezeinek bemutatására. A három mezt Szabó Nina, Mariana Costa és Ann-Cathrin Giegerich mutatta be. 

Támogatóink