Újabb nagy kihívás előtt

Kedden 19 órakor az Elek Gyula Arénában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER.

Biztos sokaknak eszébe jut a nyári Dryvit Profi Kupa fináléja, amelyen a remekül védekező debreceni csapat 21–16-ra legyőzte a bajnoki ezüstérmes Ferencvárost. A keddi bajnoki teljesen más lesz, mint volt az augusztus 11-én lejátszott felkészülési meccs volt, s nem csak azért, mert most pályára lép majd a zöld-fehéreknél az akkor sérülés miatt hiányzó Kovacsics Anikó és Klivinyi Kinga is.

A Fradi ugyanis nagyon bekezdett a bajnokságban, eddig hatszor léptek pályára Elek Gábor tanítványai, s egyetlen ellenfelük sem úszta meg tíz gólon belül a találkozást. A Bajnokok Ligája D-csoportjában a végső győzelemre is pályázó CSM Bukarest otthonában játszott múlt pénteken az FTC-Rail Cargo Hungária, s remek játékkal tartották a lépést a bombaerős román alakulattal, a 36–31-es CSM-siker után nem volt szégyenkezni valója a ferencvárosiaknak.

„Ez a meccs teljesen más lesz, mint volt az augusztusi felkészülési találkozó a Hódosban – mondta a Dryvit Profi Kupa döntőjében remeklő Triffa Ágnes. – Két emberrel erősödött a Fradi, s mind Kovacsics Anikó, mind a sérülése után egyre jobb formába lendülő Klivinyi Kinga jelenléte nagy lökést adhat ellenfelünknek. Azt látni kell, hogy a Ferencváros magja évek óta együtt van, ehhez az alaphoz hoznak egy-egy embert, de az alap mindig megmarad, s ez hatalmas előny. Az alapfilozófiájuk, hogy futnak, futnak és futnak, ha valamit el akarunk érni meg kell próbálnunk megállítani a lerohanásaikat. Jó felfogásban kell kézilabdáznunk, s semmiképpen nem szabad feltartott kézzel pályára lépni a Népligetben. Mindig szívesen játszom jó csapat ellen, ez hozhat ki pluszt az emberből, s most egy igazán jó együttes lesz az ellenfelünk!”

Az október 9-én, kedden 19 órakor kezdődő FTC-Rail Cargo Hungária– DVSC SCHAEFFLER mérkőzést az Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti majd. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Támogatóink