Újabb siker: közel a 2022-es Eb!

Bordás Réka, Vámos Petra, Tóvizi Petra és Planéta Szimonetta is pályára lépett a magyar válogatott vasárnapi kvalifikációs meccsén.
 

A Szlovákia elleni idegenbeli Eb-selejtezőre is benevezte a keretbe mind a négy DVSC SCHAEFFLER játékost Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Csakúgy, mint a portugálok elleni szerdai meccsen, Vámos Petra és Bordás Réka a kezdőcsapatban kapott helyet, Tóvizi Petra pedig csereként érkezett, s mint Érden gyorsan be is talált.

Nem csak ebben hasonlított a találkozó a szerdai selejtezőre, hiszen ezúttal sem remekelt a magyar együttes az első félidőben, akkor Bíró Blanka, most Szikora Melinda kapusteljesítménye kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a baj.

S ahogy a portugálok ellen, most is 17–17-nél jött a győzelmet jelentő roham, hamar ellépett öt góllal Golovin Vlagyimir csapata, s bár néhány hiba miatt izgalmas lett a végjáték, a legutóbbi NB I-es fordulóban egymás ellen küzdő Kácsor Gréta és Vámos Petra góljai meghozták a győzelmet. A hajrában újra kapott néhány percet címeres mezben a válogatottba hosszú idő után visszatérő Planéta Szimonetta.

Az újabb sikerrel nagy lépést tett a 2022-es kontinenstorna felé a magyar válogatott.

EB SELEJTEZŐ, 5. CSOPORT, 2 FORDULÓ
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 28–30 (14–13)

Nagytapolcsány, 1200 néző: V: Novikov, Rozskov (ukránok)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 6, Háfra N. 4, Tomori, Bordás 1, Vámos P. 5 (1), Márton G. 3. Csere: Janurik, Bíró B. (kapusok), Klujber 2, Kácsor 4, Tóth E. 1, Tóvizi 1, Kovács Anett 3, Fodor Cs., Planéta. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Támogatóink