Újra a feljebb lépés a cél

Csütörtökön és pénteken a DVSC-TVP új játékosai, illetve a csapat menedzsmentje és támogatói találkoztak a sajtó képviselőivel.

sajtotajekoztato

Az első napon a Hódos Büfében bemutatkoztak a Loki idei keretének új tagjai, azaz a három nyáron szerződtetett kézilabdázó, az orosz Marija Garbuz, a montenegrói Jelena Deszpotovics és Víg Vivien, valamint a saját utánpótlásból felkerült trió, Karacs Jázmin, Kiss Bernadett és Kiss Orsolya.

Másnap a Hotel Óbesterben várta a klub vezetése az újságírókat, az eseményen megjelent Dr. Papp László, Debrecen polgármestere valamint Czibere Attila, a névadó szponzor TVP-Gabona Kereskedőház Kft. első embere, Ráthonyi Sándor, a Traubisodát forgalmazó Ráthonyi Kft. tulajdonosa és Alexander Drees az Agrifirm Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Ábrók Zsolt ügyvezető ismertette a menedzsment változásait, azaz, hogy a Bohus-Karnik Mercédesz technikai vezetőként, Sopronyi Anett pedig sportmunkatársként dolgozik a klubnál. Az ügyvezető elmondta, hogy a támogatók közül senki nem hagyta el a csapatot, sőt új, komoly partnerekkel bővült a kézilabdacsapat mögött álló kör. A DVSC Kézilabda Kft. a 2015/16-os szezonban a várostól 70 millió forint támogatást kap, ehhez jön a Cívis Ház Zrt. 30 milliós támogatása. A többi szponzori bevétel és TAO-s támogatások után mintegy 250-300 millió forintból gazdálkodhat a tervek szerint a csapat, ami mindenképpen előrelépés a legutóbbi szezon 200 milliós büdzséjéhez képest. A támogatók közé lépett  a Med-Hotel, amely a DVSC-TVP felnőtt és utánpótlás játékosainak teljes állapotfelmérését végzi, ezen kívül diatetikai étrenddel és speciális tápanyag kiegészítőkkel segíti a kézilabdázókat, valamint koordinálja a regenerációs, rehabilitációs munkát is.

A szurkolók számára talán a legfontosabb hír, hogy az új szezonban egységesen 1.000 forint lesz a belépőjegy ára a meccsekre. míg a bérletek 15 ezer forintba kerülnek majd. A bérlet és jegyvásárlással kapcsolatos kedvezményekről a Jegy és Bérlet menüben adunk tájékoztatást.

A DVSC-TVP a Szertár sportbolttal való együttműködés keretében az új szezonban is Erima-mezben játszik, egy hagyományos piros-fehér, egy kék-sárga és egy fehér-fekete kombinációjú mez nadrág együttest viselnek majd a lányok. A piros mezen – tisztelegve a csapat vezérszurkolója, a nyáron tragikus balesetben elhunyt Komáromi Gábor emléke előtt – aranyszínű cérnával hímezve ott lesz Komcsi szignója. Ezeket a mezeket a szezon végén elárverezzük, s a befolyt összeget Komcsi özvegye és születendő gyermeke kapja meg.

Dr. Papp László polgármester elmondta, hogy a város számára továbbra is fontos a női kézilabda, amely élvezi a város támogatását. A polgármester további előrelépést vár a csapattól, a cél az ötödik hely, s hosszabb távon a nemzetközi kupában való szereplés. A polgármester szerint mindenképpen örömteli, hogy a szurkolók és a csapat egy hullámhosszon vannak, s hogy egyre bővül a debreceni női kézilabda támogatóinak köre.

További fontos információ, hogy megújul a Debrecen Kézilabda Sportjáért Alapítvány. Az alapítvány a szezonban, öt tehetséges utánpótlás játékosnak ad majd ösztöndíjat.

Támogatóink