Tovább erősödött a csapat háttere

Hatalmas médiaérdeklődés mellett tartotta meg szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DVSC-TVP.

Az eseményen mutatkoztak be csapatunk új támogatói, s természetesen jelen voltak azok is, akik már évek óta ott álnak a debreceni női kézilabda mögött. (Szerencsejáték Zrt., Szertár Sportbolt, Ász Rendezvényház Kft., Corpus Fitness, MedHotel, OTP.) A TVP Gabonakereskedőház Kft. immáron ötödik éve névadó szponzora a csapatnak.

– Amikor a DVSC mellé álltunk a cégünk is új volt, s a csapat is sokkal gyengébb volt a mainál – fogalmazott Czibere Attila, a TVP Gabonakereskedőház Kft. tulajdonosa. – Azóta együtt erősödtünk, s a legutóbbi szezonban elért Magyar Kupa-bronzérem is bizonyítja, hogy milyen jó munka folyik a klubnál.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője bemutatta a csapat új kimelt támogatóit, a Digi Kft-t, az Alföldi tej Kft.-t és a Pannónia Ásványvíz Kft.-t.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klub mellé állhattunk – mondta el Ryszka Sambor a Digi Kft. ügyvezetője. – A városban immáron tíz éve jelen vagyunk, három tematikus csatornánk pedig bizonyítja, hogy fontos számunkra a sport.

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a DVSC-TVP hazai EHF Kupa-meccsei a DigiSport csatornáin lesznek láthatóak.

– Cégünk 2003-ban a városban alakult, majd 2015-ben egy komoly 184 munkahelyet teremtő beruházással tért vissza ide, ezért elmondhatjuk, hogy kötődünk Debrecenhez – kezdte mondandóját Dobrovoczki István, az Alföld Tej Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója. – A támogatáson kívül egy speciális kampányunkba is bekerült a DVSC-TVP csapata, így a RISKA tejek dobozain 3 millió emberhez jut majd el az együttes híre.

Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármester arról beszélt, hogy a DVSC a válság után vissza tudott kapaszkodni a magyar mezőny élvonalába.

– Az önkormányzatnak, mint a legnagyobb tulajdonosnak különösen fontos, hogy a csapat körül egy erős támogatói kör legyen – folytatta Papp László. – Köszönet jár Czibere Attilának, aki az első fecske volt, amikor a nehéz időkben a női kézilabda mellé állt. Azóta szerencsére a kör jelentősen bővült, s ma már elmondhatjuk, hogy egy erős üzleti kör, egy üzleti klub áll a DVSC-TVP mögött. A város számára a női kézilabda az egyik legfontosabb sportág, a csapat pedig a világ talán legerősebb bajnokságában teljesít jól.

A polgármester beszélt még a Hódos Imre Sportcsarnok háromlépcsős felújításáról, amelyben az nézőtéri ülések cseréje, és a vizesblokk felújítás lesz az első kör, a küzdőtér két végén levő karzat összekötésével létrehozott ötszáz plusz ülőhely kialakítása a második, míg a létesítmény külső felújítása a harmadik ütem.

Ábrók Zsolt elmondta, hogy a DVSC-TVP következő szezonja a 30-as és a 70-es szám jegyében telik majd el. A DVSC női kézilabdázóinak történelmében ugyanis két jeles jubileum előtt állunk. 2017 október 4-én lesz 30 esztendeje, hogy az akkor éppen DMVSC néven szereplő csapat Komáromi Ákos irányításával bajnokságot nyert.

A DVSC női kézilabdacsapatának története a korabeli feljegyzések alapján 1948. május elsején kezdődött. Bokor Ferencnek, a MÁV-igazgatóság pénzügyi ellenőrének felhívására ugyanis ekkor gyűltek először össze a kézilabdát szerető debreceni lányok, akik elsősorban vasutas szülők gyermekei közül kerültek ki. A csapat Debreceni Törekvés, majd Debreceni Lokomotív néven szerepelt. AZ 1948-as dátum 70. évfordulóját ünnepeljük a szezon második felében, azaz jövő tavasszal.

Ebben a dupla jubileumi évben egy régi Debreczeni Vasutas Sport Club kitűzőt újragondolva speciális címerrel a mezén játszanak a DVSC-TVP csapatai. A speciális címer csak a mezekre került fel, a csapat többi felszerelésén tehát a hagyományos DVSC-logó szerepel.

A csapat a jövőben az Adidas cég mezeiben játszik, a jubileumi címerrel ellátott új mezeket Hársfalvi Júlia, Sirián Szederke és Madalina Zamfirescu mutatta be a sajtó képviselőinek.

Ezután egy újdonságról is beszámolt a DVSC ügyvezetője.

– Szerettük volna csapatainkat egy sportos, ám a sportághoz köthető utcai ruházatba öltöztetni, így merült fel a saját streetwear márka lehetősége – mondta Ábrók Zsolt.

Az ötletből hamar valóság lett, így született meg a HANDBALL STREETWEAR (HSW). Ez egy könnyed sportos utcai viselet, melyet nem csak kézilabdázóknak, hanem a sportág rajongóinak is szánunk. Az első kollekcióból a DVSC-TVP utánpótlás játékosait öltöztettük fel. Ősztől pedig saját webshopunkon keresztül mindenki számára elérhető lesz.

Végül pedig a jegy és bérlet árokról esett szót. A 2017/18-as szezonban a felnőtt belépőjegy 1500, a diák és nyugdíjas jegy 1000 forintba kerül majd. Aki bérletet szeretne váltani 15000 forintért vehet felnőtt, 12000 ezerért diák és nyugdíjas szezonbelépőt. Ezek a bérletek a hazai bajnoki és MK-meccsekre, illetve az EHF Kupa három selejtezőkörére jelentenek belépési lehetőséget. A VIP és támogatói bérletek ára 80 ezer forint lesz.

A bérletárusítás augusztus 21-én hétfőn kezdődik, ennek részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

Támogatóink