Újra itthon a csapat

Vasárnap reggel hétkor kelt útra, s este hétre ért Debrecenbe a DVSC-TVP csapata. A Nantes elleni egygólos vereség után bizakodva várhatjuk a hazai visszavágót.

nantes_dvsc_2016

Hektikus meccset játszott a Loki Nantes-ban, amelyben benne volt a győzelem lehetősége is, ám végül a végjátékot jobban abszolváló hazaiak nyertek. A francia együttes játékosai meg is ünnepelték a minimális sikert, ám az ők is tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk a visszavágón.

– Szerettünk volna minél nagyobb előnyt szerezni, hiszen tudjuk, hogy a debreceni csarnok hangulata agyonnyomhatja a vendégjátékosokat – mondta Jan Basny a Nantes mestere. – Olyan a légkör, mint a komoly európai futball kupameccseken, s ilyen közegben nem könnyű játszani.

Nos, a cseh származású, de már francia állampolgárságú szakember csapata a 11 gólig jutó norvég Malin Holtának és a meccs fontos periódusaiban jól védő Marion Callavénak köszönhetően nyert, de az Jan Basny is érzi, hogy számukra nagyon kemény lesz a visszavágó.

Az Érd elleni kőkemény rangadó és a pénteki egész napos utazás után érthetően kicsit fáradtabb, tompább DVSC-TVP-ben is akadtak jó teljesítmények. Lajtos Nóra a kispadról beszállva alkotott maradandót a kapuban, a kisebb sérülés miatt hiányzó Bobana Klikovac távollétében több játékperchez jutó Sirián Szederke jól teljesített, Karina Jezsikavára ezúttal sem lehetett panasz, míg Siska Pálma magabiztosan lőtte be a büntetőket. De csapatként is jól teljesített a Loki, s ne feledjük, hogy a visszavágó előtt a debreceni játékosok készülhetnek egy hetet, míg a franciákra szerdán bajnoki meccs vár, majd pénteken utaznak Magyarországra.

– Elégedett vagyok az eredménnyel, s a lányok hozzáállásával is – mondta Tone Tiselj. – Persze tudunk ennél sokkal jobban kézilabdázni, de ilyen sűrű napok közepette nem lehet panaszom a játékosokra. Most a pihenésen és a regeneráción van a hangsúly, aztán felkészülünk a visszavágóra. A párharc első felvonása ért véget, s akkor sem lehetnénk nyugodtabbak, ha mi nyertünk volna egy góllal.

A vasárnapi nap korán kezdődött a DVSC-TVP küldöttségének. Reggel hatkor reggelizett a csapat, s hét óra előtt már buszon ültek a lányok, hogy elérjék as Párizsba induló vonatot. Aztán jött egy kétórás buszút a francia fővárosban, majd Budapestre repült a Loki, s már csak egy röpke buszút volt hátra az este hétórás érkezésig.

Fontos információ továbbá, hogy a szombati visszavágóra, holnap 14 órától, azaz október 17-től (hétfő) áruljuk majd a jegyeket a Hódosban, 1500Ft-os egységáron.

NŐI EHF-KUPA
2. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
1. MÉRKŐZÉS

NANTES LAHB (francia)–DVSC-TVP 24–23 (12–14)
Nantes 3800 néző. Vezette: Braseth, Sundeth (norvégok)

NANTES: CALLAVÉ – Escribano 2, Sztoiljkovics 2, Mandret 1, COATANEA 3, CLAVEL 3, HOLTA 11 (4). Csere: Pierson (kapus), Chesnau, Marchal, Ekoh 1, Ahanda 1. Edző: Jan Basny
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi 2, PUNYKÓ 3, Garbuz 2, SIRIÁN 4, JEZSIKAVA 4, Kelemen 2. Csere: LAJTOS (kapus), SISKA 4 (4), Tóth M., Deszpotovics 1, Csáki, Marincsák 1. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 11. p.: 6–4. 17. p.: 6–7. 22. p.: 7–10. 29. p.: 12–12. 35. p.: 16–15. 44. p.: 20–18. 52. p.: 20–21
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Jan Basny: – Örülök, hogy ilyen jó mérkőzést láthatott közönségünk. A továbbjutás kérdése még teljesen nyílt, az a csapat léphet majd a következő fordulóba, amelyik kevesebbet hibázik a visszavágón.
Tone Tiselj: – Ez volt a csapat első mérkőzése Európában, s az eredménnyel elégedett lehetek, bár azt meg kell jegyezni, hogy ennél sokkal jobban is tudunk játszani. Ez volt az első félidő, s ha levonjuk ennek a találkozónak a tanulságait, kijavítjuk hibáinkat, akkor továbbjuthatunk Debrecenben.

Támogatóink