Újra meccs!

Négy és fél hónap, egészen pontosan 140 nap után játszott újra mérkőzést a DVSC SCHAEFFLER csapata. A Békéscsaba elleni edzőmeccs visszatérésnek tökéletesen megfelelt.

Az előzetes regisztráció után négyszázan voltak a Főnix Csarnok lelátóján, ahol az alaposan megfiatalított Békéscsaba volt a DVSC SCHAEFFLER ellenfele. Köstner Vilmos igyekezett minden felnőttjátékosnak egyforma játéklehetőséget adni, s ketten – Török Lilly és Panyi Anna – pályára léptek a kerettel készülő utánpótlásjátékosok közül.

Az látszott az első percekben, hogy minden játékosnak komoly meccshiánya van, ami a jelen helyzetben természetes. A sok hiba mellett szép gólokat is láthatott a közönség.  Az első félidő derekáig nem tudta lerázni a Loki a lelkes csabaiakat, aztán 6–6 után beindult a gépezet, gyorsan nőtt a különbség. A félidőben már hategységnyivel járt előrébb Köstner Vilmos csapata, szünet után pedig tovább nőtt a hazai előny. Sűrűn tapsolt a kézilabdára kiéhezett közönség, annak különösen örültek a debreceni szurkolók, hogy a 16 éves Panyi Anna a hajrában négy gólt is szerzett, s ezzel letette a névjegyét a felnőttek között is.

A DVSC SCHAEFFLER vasárnap Balatonboglárra utazik edzőtáborba, ahol a gyakorlások mellett pályára lép a Ferencváros, a Győr és a Dunaújváros ellen is.

DVSC SCHAEFFLER–BÉKÉSCSABAI ENKSE 39–20 (16–10)
Főnix Csarnok 400 néző: V: Sándor L., Szikszai
DVSC: Csapó K. – Arany 4, Kovács Anna 1, Tóvizi 1, Deszpotovics 4, Vámos P. 3, Vantara-Kelemen 5. Csere: Giegerich (kapus), Bánfai 3, Vukajlovics 3, Hornyák D. 1, Bordás 4, Karsten 3, Petrus 3, Török L., Panyi A. 4
BÉKÉSCSABA: Mistina – Ardóczki, Kukely A. 5, Borgyos 3, J. Agbaba, Petika 1, Bottó. Csere: Szabó D, Csizmadia F. 1 (kapusok), Vámosi P. 3, Iván 3, Giricz 2, Kukely K. 1, Bucsi 1, Török F.

Támogatóink