DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Újra Tatabánya, újra a Győr ellen!

Csakúgy, mint egy évvel korábban, ezúttal is Tatabánya ad otthont a női MK négyes döntőjének, s a DVSC SCHAEFFLER ezúttal is a rekordkupagyőztes Győr ellen játszik a fináléba jutásért.

Hatalmas meccset játszott 2023 áprilisában a Győr ellen a DVSC SCHAEFFLER, a végletekig kiélezett csatát végül 27–26-ra nyerte meg a zöld-fehér csapat. Azóta sikerült megszakítanunk az ETO elleni több, mint másfél évtizedes nyeretlenségi sorozatot, február 9-én a BL-csoportkörének 13 fordulójában nyertünk 29–28-ra. Számunkra mégsem felhőtlenül szép emlék az a siker, hiszen ezen a meccsen szakadt el Hámori Konszuéla keresztszalagja…

Koni nélkül, de roppant elszántan kelt útra péntek kora délután a csapat, s öt órakor érkezett meg hétvégi főhadiszállására, Tatára.

„Legutóbb sikerült legyőznünk a Győrt, s természetesen szeretnénk újra meglepetést okozni – mondta csapatkapitányunk, Hornyák Dóra. – A kupa semmihez sem hasonlítható, ráadásul ezúttal a négy legerősebb csapat került a Final Fourba, úgyhogy kemény hétvége vár mindenkire. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy örömet szerezzünk az értünk szurkolóknak.”

A női Magyar Kupában eddig 66 alkalommal osztották ki az érmeket. A 2024-es mezőnyben ott van a rekordgyőztes Győr (15), az örökrangsorban második Ferencváros (14) és a holtversenyben negyedik DVSC (5). A Mosonmagyaróvár először került be a legjobb négy közé. Az elmúlt három szezonban egyaránt ez a négy csapat végzett a bajnokság első négy helyén, azaz nem túlzás kijelenteni, hogy a legjobbak találkoznak Tatabányán.

„Az utóbbi évek legerősebb mezőnye jött össze az idei Magyar Kupa négyes döntőre, ennek megfelelően kiélezett mérkőzéseket várok – fogalmazott vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán. – A szombati elődöntőben szeretnénk szoros meccset játszani az ETO ellen. Legutóbb a BL-csoportkörben sikerült legyőznünk a Győrt, de természetesen ezúttal is ellenfelünk az esélyesebb. Nagyon bízom benne, hogy ha adódik a lehetőség, hogy ismételten meglepetést szerezzünk, akkor élünk ezzel. De ha „csak” a bronzérmet szerezzük meg, akkor sem leszünk szomorúak.”

A Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban szombaton, 15 órakor kezdődő Győri Audi ETO–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Azok a szurkolóink, akik klubunkon keresztül vásárolták meg belépőjüket a négyes döntőre, emailben megkapták. Aki nem vette át Debrecenben az MK-döntőre készült pólókat, az kollégáinktól megkapja Tatabányán, a csarnok 104-es szektoránál.

TÖRÖK BÓDOG MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Március 9., szombat.
15.00: Győri Audi ETO KC – DVSC SCHAEFFLER
18.00: Motherson-Mosonmagyaróvár – FTC-Rail Cargo Hungária

Március 10., vasárnap
15.00: Bronzmérkőzés
18.00: Döntő

A NŐI MAGYAR KUPA EDDIG GYŐZTESEI
15: Győri Audi ETO
14: Ferencvárosi TC
12: Vasas SC
5: Debreceni VSC, Dunaferr
3: Bp. Spartacus

Támogatóink