Ünnep előtt: magabiztos siker

Szerda délután immáron a vb-ről visszatért válogatottakkal kiegészülve játszott edzőmeccset a DVSC SCHAEFFLER a Kisvárda ellen, s nyert magabiztosan.

Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra és Vámos Petra a spanyolországi világbajnokság után három nappal ezelőtt csatakozott a csapathoz, s a Várda elleni felkészülési találkozón már mind a négyen a pályára léptek. Mariana Costa, Hornyák Dóra, Kovács Anna és Poczetnyik Luca viszont sérültek, így ők csak a lelátóról szurkolhattak társaiknak. A Lokiban ismét pályára lépett a világbajnok brazil átlövő, Deonise Fachinello, aki az előző szezon végén vonult vissza, néhány hete azonban a sérülések miatt megtizedelt csapattal készül.

Jó védekezéssel kezdtük a mérkőzést, a vendégek nem találták a rést a debreceni falon, ha pedig mégis, akkor védett Anca Giegerich. A 7. percben Vámos Míra második találatával 4–1-re vezettünk, s a különbség akkor is folyamatosan nőtt, amikor Szilágyi Zoltán megbontotta a kezdősort. A várdaiak mester már az első játékrész derekán kikérte második idejét, ám ez sem segített, hiszen Bordás Réka góljával a 26. percben már tízzel vezettünk (17–7). A nagy különbséghez kellett, hogy a jó védekezésnek köszönhetően sorra lőttük a könnyű gólokat, de felállt fal ellen is eredményesen támadtunk. 

Szünet után talán egy kicsit csökkent a koncentráció szintje, de így sem lehetett panasz az együttes védekezésére. Minden mezőnyjátékosunk lőtt gólt, így magabiztos győzelemmel vonulhat a csapat a rövid karácsonyi pihenőre.

DVSC SCHAEFFLER–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 35-21 (20-8)
Debrecen, 150 néző, V: Ignéczi, Pánczél-Héjjas

DVSC: Giegerich – Arany 4, Planéta 2, Vámos P. 2, Tóvizi 2, Jezsikava 7 (4), Vámos M. 4 Csere: Csapó Kyra (kapus), Bordás 1, Fachinello 4, Szabó N. 2 (1), Petrus 5, Korsós 1, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Támogatóink