Üröm az örömben

A Magyar Kupa bravúrbronza után ezúttal értékelhetelten teljesítményt nyújtott a DVSC-TVP, megérdemelten nyert a Mosonmagyaróvár a Hódosban.

Ünnepi hangulatban kezdődött a meccs, de hamar ránk ijesztettek a vendégek. Döcögött a gépezet, lassan, körülményesen szőttük támadásainkat, míg a vendégek lelkesen, s nem mellékesen eredményesen kézilabdáztak. Kopecz Barbara minden lövése utat talált a kapuba, a mosonmagyaróvári kapuban pedig Szemerey Zsófia halmozta a bravúrokat. Így is sikerült utolérni a vendégeket, de a vezetést nem tudtuk átvenni.

A második félidő pedig ismét horrorisztikusan indult, több, mint öt percig nem tudtunk gólt lőni, így ismét elhúzott a Mosonmagyaróvár. S ettől kezdve meglehetősen reménytelen üldözőversenyt láthatott a Hódos lelkes közönsége. Sajnos a kulcsmomentumokban mindig hibáztunk, vagy éppen a kapufát találtuk el. A „vérszagtól” egyre lelkesebb vendégcsapat pedig már extázisban játszott, s szerezte meg a számára létfontosságú két pontot.

Sajnos a meccs után már nem volt okunk az ünneplésre. A remek játékkal megszerzett kupabronz után ugyanis nem volt elég felmenni a pályára.

DVSC-TVP–MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 20–23 (11–12)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 3, Deszpotovics 2, Sirián 2, Garbuz 2, Kelemen 4. Csere: Lajtos (kapus), Pénzes 1, Tóvizi, Csáki 4 (2), Marincsák, Jezsikava 2, Tóth M. Edző: Tone Tiselj
MOSONMAGYARÓVÁR: SZEMEREY – VUKOJEVIC 6, Csala 2, Gyimesi, KOPECZ 8, BOUTI 2, BÍZIK R. 4 (1). Csere: Wéninger (kapus), Bardi, Gerháth 1, Hajtai. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 11. p.: 2–5. 22. p.: 7–7. 36. p.: 11–15. 43. p.: 14–16. 51.p.: 15–20.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Ezt a mérkőzést már a Magyar Kupa négyes döntőjében elvesztettük. Egyszer összejön minden, máskor meg semmi. Most ez utóbbi történt. A Mosonmagyaróvár már a mérkőzés elején megérezte, hogy van esélye, és ezt végül ki is használta. Ma egyedül a szurkolóink nyújtottak jó teljesítményt.
Varga József: – Szerettünk volna egy küzdelmes, jó mérkőzést játszani, megnehezíteni a hazai csapat dolgát. Ezzel szemben még győznünk is sikerült. Égető szükségünk van minden pontra, így ez is rendkívül értékes két pont számunkra.

Támogatóink