Út a bronzig – 2. rész: Remeklés után hullámvölgy

Az álomszerű rajt után gödörbe került a csapat, ennek eredménye lett az MTK elleni váratlan verség és a kiesés az EHF Európa Ligából.

Az ötös győzelmi széria után a korábbiaknál is nagyobb feladat várt a csapatra: október 27-én, a bajnoki címvédő otthonában lépett pályára a Loki. A remek formában levő DVSC SCHAEFFLER az Elek Gyula Arénában is bátran kézilabdázott, s bár a Ferencváros szerzett vezetést, az első tíz percben rendre nálunk volt az előny. Az első játékrész üldözőversenyében egyik fél sem tudott meglépni, a félidő utolsó percében Vámos Petra egyenlített, Márton Gréta góljával mégis a Fradi vonulhatott előnnyel pihenőre (17–16). A folytatásban sem kapitulált a debreceni csapat, hiába lépett meg három góllal a Fradi (20–17), Karina Jezsikava egy, és Bordás Réka két góljával a 40. percben egyenlítettünk. Utoljára a 43. percben, Hornyák Dóra gólja után volt egyenlő az állás (22–22), a hajrát a zöld-fehérek bírták jobban, s nyertek 29–26-ra. „Bajnokok Ligája-szintű mérkőzést játszottunk, iramában, taktikában és a megoldásokban egyaránt” – beszélt elismerően a hatvan percről Elek Gábor, a hazaiak mestere.

Az FTC elleni meccset követően válogatott összetartás következett, a november 5-i, Érd elleni hazai meccs előtt egy nappal gyakorolt újra együtt a teljes keret.  A Hódosban nyoma sem volt az elmúlt hetekben látott ötletes játéknak, szenvedtünk a jól küzdő vendégek ellen, s bár 34–26 lett a vége, érezhető volt, hogy hullámvölgybe került a csapat. „Egyes periódusokkal vagyok csak elégedett, remélem, hogy a következő mérkőzésen a szebbik arcunkat tudjuk majd mutatni” – nyilatkozta a mérkőzés után Szilágyi Zoltán. A Magura Cisnadie elleni EHF Európa Liga meccs főpróbáján az MTK angyalföldi albérletében léptünk pályára, s bár akadtak jó periódusaink, hiába vezettünk az első játékrész hajrájában már 17–11-re, majd a kék-fehérek felzárkózása után a 45. percben még 24–20-ra, a hajrára minden elromlott, ami elromolhatott. A szezon leggyengébb negyedóráját produkáltuk, így 29–28-ra nyert az MTK. Akkor úgy tűnt, nagyon hiányozhat majd ez a két pont a végelszámolásnál…

Nem volt idő a kesergésre, hiszen három nappal később már a Magura Cisnadie elleni Európa Liga-párharc első meccse várt a csapatra. Ismét megtelt a Hódos, fergeteges, a régi időket idéző hangulatban kezdődött a mérkőzés. A küzdőszellemre nem lehetett panasz, a játék azonban nyomokban sem emlékeztetett arra, amit mondjuk a Mosonmagyaróvár ellen láthattunk. Szinte végig a nagydisznódi együttes vezetett, az 53. percben már három góllal jártak előrébb a vendégek. A hajrában minden erejét összeszedte a Loki, s döntetlenre mentette az első felvonást (22–22).

A két kupacsata között a Dunaújváros elleni hazai meccsen volt lehetőségünk, hogy rendezzük a sorokat, s bár a játék ezúttal is messze volt a tökéletestől, úgy tűnt, kezd visszatérni a helyes útra a csapat. A 35–27-es siker után bizakodtunk, hogy a világbajnokság miatt beiktatott szünet előtti utolsó tétmérkőzésén kivívja az EL-csoportkörbe jutást a DVSC SCHAEFFLER.

Elszántan utazott Erdélybe a csapat, ám a nagy akarásnak görcsösség lett az eredménye. Mindjárt a meccs elején beragadtunk, 3–0-ra, 6–2-re, majd 11–5-re vezetett a Magura Cisnadie, félidőben is hatgólos volt a vendéglátók előnye. A lányok nekiveselkedtek, hogy megoldják a lehetetlennek tűnő feladatot, amire meg is lett volna a lehetőség. Megpróbáltuk a hét a hat ellen játékot, kifogtuk a hazai legjobbját, s ennek is köszönhetően nyolc perccel a befejezés előtt még egyszer felcsillant a remény (23–20). Ennél többre azonban nem futotta az erőnkből, végül 25–21-re nyert a román együttes, lemaradtunk a csoportkörről.

„Sajnos ki kell mondani, hogy a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott tovább ellenfelünk. Mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, sokkal többet vártam magunktól” – értékelt a meccs után Szilágyi Zoltán.

A hazaérkezés után a Debreceni Repülőtéren az érthetően roppant csalódott csapat és a vezetés még ott maradt néhány percet. Ennek a rövid beszélgetésnek komoly szerep volt abban, hogy a szezon folytatásában már minden útjába kerülő nehézségen átlépett a DVSC SCHAEFFLER.

(Folyt köv.)

Támogatóink