DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Út a bronzig – 3. rész: egyre közelebb a célhoz!

Igazi csapatként teljesítette a szezon legnehezebb periódusát a DVSC SCHAEFFLER. Sérülések és betegség miatt rengeteg volt a hiányzónk, ezzel együtt fontos csatákból jöttünk ki győztesen!

A világbajnokság miatt beiktatott hosszabb bajnoki szünetben meglehetősen foghíjas kerettel dolgozott a szakmai stáb, s az is egyértelművé vált, hogy a sérülések miatt megtizedelődött keretünkre ráférne az erősítés. Így került képbe a 2013-as világbajnok brazil válogatott alapembere, Deonise Fachinello, aki 2021 nyarán fejezte be pályafutását a francia Bourg-de-Péage csapatában. Deo december közepén edzésbe állt, két edzőmeccsen pályára is lépett, s ami a legörömtelibb: játékán alig látszott a majd féléves kihagyás.

A bajnokság december 30-án folytatódott volna, ám az Alba-Fehérvár jelezte, keretében többen is covidos megbetegedéssel küszködnek, így nem tudnak pályára lépni a Hódosban, később a Versenybizottság döntése értelmében a mérkőzés két pontját, 10–0-s gólkülönbséggel megkaptuk. Az új évben először Magyar Kupa-meccsen lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER, a lányok a másodosztályú Eger otthonában magabiztos győzelemmel (23–36) jutottak be a negyeddöntőbe. Nyolc nappal később a Siófok otthonában jóval komolyabb feladat várt a lányokra. A helyzetet nehezítette, hogy betegség és sérülés miatt öt alapemberét volt kénytelen nélkülözni a szakmai stáb, Kovács Anna, Planéta Szimonetta, Karina Jezsikava, Korsós Dorina és Vámos Míra nélkül indult harcba a Loki, ráadásul a pályára lépők között is akadtak olyan kézilabdázók, akik a covid-fertőzés után a találkozó előtti napon kapták vissza sportorvosi engedélyüket. A rossz előjelek ellenére remekül kezdtünk, vezettünk 6–4-re, ám a folytatásban több, mint tíz percig nem lőttünk gólt, így az SKC egy öt nullás rohammal fordított. A szünetben 10–8-ra vezettek a vendéglátók, a folytatásban azonban nagyot változott a játék képe. A második játékrész első nyolc percét 8–3-ra nyertük, így átvettük a vezetést (13–16), s bár a Siófok még egyenlített, hajrában Vámos Petra és Deonise Fachinello villanásai eldöntötték a két pont sorsát (21–23). A magyar bajnokságban ezen a meccsen debütáló brazil világbajnokunk úgy lőtt öt gólt, hogy először a 41. percben volt eredményes!

Nyolc nappal később a Vasast fogadtuk, ekkor Vámos Petra, Tóvizi Petra, Csapó Kyra, Poczetnyik Luca és Csernyánszki Liliána hiányzott betegség miatt. Nagyon nehéz szülés volt, de a lényeg, hogy megszereztük a két pontot, 31–29-re nyertünk. Január utolsó péntekjén Győrben vendégeskedtünk – még mindig erősen tartalékos összeállításban –, így a 31–23-as vereség után nem lehettünk elégedetlenek.

Február 11-én újabb fontos meccs várt a csapatra, ezúttal Kisvárdán volt jelenése Szilágyi Zoltán tanítványainak. A szabolcsi együttes nagyon összekapta magát a keleti derbire, s bár a gólszegény első harminc perc után mi jártunk előrébb két góllal (9–11), tudtuk, hogy a java még hátra van. Szünet után őrült rohanás kezdődött mindkét csapat hatalmasat küzdött, s mindkét oldalon akadtak extra egyéni teljesítmények. Mariana Costa és Petrus Mirtill biztos kézzel lőtte be helyzeteit a szélekről, Tóvizi Petra is nagyon hatékony volt, Kovács Anna is lőtt két fontos gólt, s Anca Giegerich is betalált. A mérleg nyelvét azonban Vámos Petra jelentette. Vamosz az első játékrészben két gólt szerzett, a 46. percben háromnál járt. Végül kilencszer volt eredményes. Az utolsó hat percben csak ő talált be, s természetesen övé volt a csattanó is. Belül jártunk az utolsó tíz másodpercen, 27–27 állt az eredményjelzőn, s támadtunk a győzelemért. Vamosz három másodperccel a vége előtt középről, talajról kilőtte az egyenes felsőt. Mire földet ért a ficakból lepattanó labda megszólalt a duda, véget ért a meccs.

A fontos győzelem után nyugalmasan telt a február, könnyedén vertük otthon a Szombathelyt (45–29), majd Budaörsön is gond nélkül szereztük meg a két pontot (32–38), s nagyon közel kerültünk a bronzéremhez. Március közepén egy hét alatt két kulcsmeccs várt a csapatra (hazai pályán a Vác, majd idegeben a Mosonmagyaróvár ellen), előtte azonban március 9-én a Fradi várt ránk a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A zöld-fehérek magabiztosan jutottak tovább, ám ennél is aggasztóbb volt, hogy Kovács Anna sérülése miatt kihagyta a kupameccset, s néhány pernyi játék után Vámos Petra is kiszállt a meccsből. A 41. percben pedig jött az újabb, az eddigieknél is komolyabb gond, Anca Giegerich lába letapadt, elszakadt a keresztszalagja, így német kapusunkat a szezon hátralevő részére elvesztettük.

Ilyen előzmények után vágtunk neki a Vác elleni hazai rangadónak, a DVSC 120. születésnapján…

(Folyt. köv.)

Támogatóink