DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Út a bronzig – 4. rész: megcsináltuk!

Két kulcsmérkőzés megnyerésével kezdte a DVSC SCHAEFFLER a bajnokság utolsó szakaszát, s végül magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet. A Loki 11 év után végzett újra dobogós helyen az NB I-ben!

Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, hiszen a Fradi elleni MK-vereség után három nappal bajnoki rangadó várt a csapatra, a Vácot fogadtuk a Hódosban. A DVSC 120. születésnapján megrendezett meccsre megtelt a Hódos, s a kezdés előtt a klub legendás alakjait – az 1987-es Bajnokcsapat és az 1995-ben és 96-ban EHF Kupa-győztes csapat tagjait – köszöntöttük. A kupameccsen keresztszalagsérülést szenvedő Anca Giegerich termesztésen nem játszhatott, Kovács Anna és Vámos Petra azonban ott volt a meccskeretben, utóbbi a kezdőcsapatban kapott helyet. A szoros első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, szünetig nem sikerült elhúzni, pedig Vámos Petra még bal kézzel is dobott gólt. A második félidőre érkezett a balszélre Vámos Míra, s ha már beszállt a születésnapi rangadóba, össze is hozott mindjárt egy klasszikus mesterhármast, így lett 15–14-ről, 18–14. Innen még visszakapaszkodott a vendégcsapat, ám az egyre javuló védekezésünk és Csapó Kyra bravúrjai meghozták az eredményt. A fáradó vendégek játékába sok hiba csúszott, így a hajrára eldőlt a két pont sorsa. Megnyertük 30–25-re a születésnapi rangadót, hatalmasat léptünk a bronzérem felé, a DVSC fantasztikus szurkolótábora pedig együtt ünnepelte a mai csapat tagjait a klublegendákkal.

Hat nappal később jött az újabb ki-ki mérkőzés, ezúttal az előző szezon bronzérmeséhez, a Mosonmagyaróvárhoz látogattunk. Anca Giegerich mellett a Vác ellen remeklő Vámos Míra hiányzott betegség miatt, s a meccs közben is akadtak veszteségeink: egy perc alatt vesztettük el két jobbátlövőnket! Előbb Planéta Szimonetta kapott egy túl szigorú ítélet miatt piros lapot, Deonise Fachinello jobb keze pedig beakadt az ellenfél mezébe, kificamodott a kisujja és hosszan felszakadt a bőr két ujja között. Szünet után Szimó a pálya széléről szurkolt a többieknek, Deo pedig a mosonmagyaróvári kórházban várta a folytatást, amely 12–12-ről indult.  A folytatást, amelyre érkezett Kovács Anna, s ha már pályára lépett lőtt négy és fél perc alatt három gólt, s mivel Karina Jezsikava is beköszönt, hamar elléptünk négy góllal. Parádés volt a védekezésünk, s szinte hibátlan a támadójátékunk, így Tóvizi Petra találatával hamarosan már hattal jártunk a vendéglátók előtt (15–21). Hiába küzdött az MKC, a hazaiak minden lépésére volt válaszunk, 31–23-ra nyertünk legnagyobb riválisunk otthonában, így magabiztos lett az előnyünk a bronzéremre pályázókkal szemben.

A Fradi ellen bajnoki meccsen sem jött össze a bravúr (23–29), ráadásul újabb két játékosunk dőlt ki a sorból, Karina Jezsikavának és Petrus Mirtillnek is a bokája sérült meg. Március utolsó napján Érden volt jelenésünk és pillanatnyi megingás nélkül tettük meg az újabb lépést a cél felé (22–33). AZ MTK ellen hazai pályán is megszenvedtünk, hiszen rettenetes kezdésünknek köszönhetően a 13. percben 10–4-re vezettek a Hódosban a kék-fehérek. Végül a hajrában sikerült fordítani, nyertünk 29–26-ra, s egy lépéssel újra közelebb kerültünk a bronzhoz. Dunaújvárosban pedig már a célegyenesbe fordultunk, igaz idegőrlő volt a hatvan perc, amíg eljutottunk a sikerig. A zaklatott hajrában három másodperccel a befejezés előtt jött a csattanó, Vámos Míra góljával szereztük meg a két pontot (21–22).

A válogatott utolsó két Eb-selejtezője jelentett szusszanásnyi szünetet a bajnoki hajrá előtt. Portugáliában öt, Győrben, Szlovákia ellen hat DVSC SCHAEFFLER-játékos lépett pályára, ilyen még nem volt korábban!

Április 30-án pedig hivatalosan is kijelenthettük: bronzérmes a Loki! Pontosan úgy nyertünk Székesfehérváron 36–28-ra, ahogy a bajnokság harmadik helyezettjének illik: végig vezetve, kétséget sem hagyva! A Siófok elleni hazai meccsen ismét bizonyítottuk, hogy nem került rossz helyre a bronz, 30–25 lett a vége, Torda Vanessa pedig megmutatta, hogy övé lehet a jövő a kapuban. A szezon utolsó idegenbeli mérkőzését a Vasas otthonában játszottuk, s 33–16-ra nyertünk, megszerezve ezzel a 21. győzelmet.

A zárófordulóban a Győr ellen játszottunk egy fantasztikus hangulatú és színvonalú meccset a zsúfolásig meglelt Hódosban. A második félidő derekán még fej-fej mellett haladtak a csapatok, s bár nyert – és ezzel bajnok lett – az ETO, de mi is büszkék lehettünk harmadik helyezett csapatunkra, amely ezen az estén is megmutatta, hogy nem került rossz helyre a bronzérem!

Vége

A történet hamarosan folytatódik, hiszen július 7-én, megkezdődik a felkészülés a 2022/23-as szezonra!

Támogatóink