Utánpótlás: bemutatkozik a serdülő I.

A DVSC SCHAEFFLER első számú serdülő csapata Márián Blanka irányításával készül az I. osztályú serdülő bajnokság rajtjára.

A keret alaposan átalakult a csapat jelentős része felkerült az ifjúságiakhoz, így új építkezésbe kezdett a legutóbbi szezonban még felnőtt csapat mellett dolgozó szakember.
– Július 23-án meglehetősen nagy létszámmal kezdtük meg a felkészülést – mondta Márián Blanka.

A keret jelentős része a Debreceni Sportcentrumtól Sportiskolától került hozzánk, így a szakmai munka mellett igyekeztünk megismertetni őket a DVSC történetével, hogy tudják, milyen nagy múltú egyesülethez kerültek. A lányok szorgalmasan dolgoznak és komolyan veszik a munkát.

A játékosok egy része a Kudor Kitti által irányított korosztályos együtteshez kerültek. A tavalyi serdülőből Haja Dóra, Török Lilly, Buzás Petra és Bágyi Stella maradt, ők az edzések nagy részén az ifjúságiakkal dolgoznak.
– Az ificsapat edzőjével, Győrvári Viktorral közösen tervezzük meg a munkát – folytatta Márián Blanka. –A tréninget összehangoljuk, azonos napokon, azonos jellegű munkát végzünk, így nem okoz gondot, hogy melyik csapatnál készülnek a játékosok. Több edzőmeccset is játszottunk, s részt vettünk Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia által rendezett felkészülési tornán, ahol a harmadik helyen zártunk. Ezek a meccsek nagyon fontosak voltak a bajnoki rajt előtt, hiszen erős ellenfelekkel találkoztunk, így felszínre kerültek a hiányosságaink. Ezeket folyamatosan kell kijavítanunk. A bajnokságban nem csak az eredmény számít, a legfontosabb, hogy a megfelelő időben minél többen kerülhessenek majd fel a felnőtt csapat keretéhez.

A DVSC SCHAEFFLER első osztályú bajnokságban szereplő serdülő csapata szeptember 1-én, 14 órakor a Kézilabda Sportakadémia Budapest otthonában  kezdi meg szereplését a 2018/19-es bajnokságban. A lányok első hazai meccse szeptember 7-én 16 órakor kezdődik, Márián Blanka csapata a DVSC SCHAEFFLER–Békéscsaba NB I-es meccs előtt játszik, ugyancsak a csabaiak ellen.

Támogatóink