Utánpótlás: bemutatkozik az ifi I.

Az elmúlt szezonban Final Four-ig jutó debreceni ificsapatot az új bajnokságban is Győrvári Viktor irányítja.

Az ifjúsági korú játékosok közül többen is a felnőtt kerettel gyakoroltak a nyár nagy részében, de a bajnokságban legtöbbjükre számíthat a korosztályos együttes.
– Július közepén kezdtük el a felkészülést, s a héthetes munka sikeres volt – mondta Győrvári Viktor. – Szerencsére csak egy kisebb sérülésünk volt, így azt a munkát, amit elterveztünk el tudtuk végezni, a tesztmeccseken pedig megcsináltuk, amit akartunk. Hasznos volt a NEKA Kupa is, hiszen az ország elitjével játszhattunk, olyan dunántúli csapatokkal, amelyekkel esetleg a Final Fourban találkozhatunk. Többen is a felnőtt kerettel gyakoroltak, s ha azt a csibészséget, felnőtt identitást, mentalitást át tudják menteni a korosztályukba, akkor ez az ifjúsági csapat előnyére válhat.  Az pedig, hogy hiányoztak a közös edzésekről nem jelenthet gondot, hiszen ezek a lányok évek óta együtt vannak, az ifik és a serdülők is ismerik a figurákat, így teljesen zökkenőmentes lesz a beilleszkedésük a csapatba.  Az utánpótlás edzőkollégákkal és a felnőtt csapat mellett dolgozó szakemberekkel évek óta team munkában dolgozunk. Ugyanazokat az alapelveket használjuk, így akár a serdülő keretből is együtt tud edzeni bárki a felnőttekkel. Az, együttműködésünkről sok mindent elárul, hogy a serdülőkkel közösen edzőtáboroztunk Nádudvaron, s végig nagyon jó volt a hangulat.

A Loki ifjúsági csapata tavaly a második helyen végzett az I. osztályú bajnokság Keleti csoportjában, így bejutott a korosztály négyes döntőjébe.
– Nem az eredményesség a leglényegesebb, de edzőnek, játékosnak is az eredmény a visszaigazolás, ezért egy bizonyos szintű eredményességnek lennie kell – folytatta Győrvári Viktor.  – A célunk, mind a két korosztályban az, hogy bekerüljünk a négyes döntőbe. Ha nem lesznek sérültjeink, ha továbbra is úgy dolgoznak a lányok, mint az elmúlt hetekben, akkor megvalósulhat, amit elterveztünk. A közösséggel elégedettek lehetünk, célorientált, intelligens és aranyos társaság állt össze mind a két korosztályban. Az ember nem szakad bele a motivációs melóba, mert a lányok is szeretik azt, amit csinálnak.
A DVSC SCHAEFFLER ifjúsági csapata szeptember 2-án, vasárnap a Csepel DSE otthonában kezdi meg bajnoki szereplését, majd szeptember 7-én, pénteken 14 órakor a Békéscsabát fogadják a lányok a Hódosban.

Támogatóink