Utánpótlás: csapat lett a lányokból!

Alsóbb osztályú bajnokságokban szereplő utánpótláscsapataink közül ezúttal az ifjúsági III. osztályú bajnokság Észak-keleti csoportjában szereplő DVSC-TVP III-ról olvashatnak.

Belevágott az edzői pályába a Loki egykori klasszis jobbátlövője, Borók Rita, aki tagja volt klubunk 1996-ban EHF Kupát nyert csapatának. Rita nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda diákjaira épülő együttes tagjai az alapoktól kezdték el elsajátítani a sportágat, ez a csapat egészült ki néhány tapasztaltabb kézilabdázóval. Aki ott volt 2016 őszén a lányok első meccsén, s most látja őket játszani csak dörzsölgeti a szemét, elképesztő fejlődésen ment át, s időközben igazi csapattá érett a társaság.

– Kis csapatom számára a tavalyi serdülőbajnokságban az jelentette a sikert, hogy a mérkőzések során a gólarányunk egyre jobb lett, és sikerült a végén egy győzelmet is aratni, aminek nagyon örültünk – mesélt tanítványairól, a kezdet nehézségeiről a csapat edzője, Borók Rita. – Ebben az évben az ifjúságiak között már a győzelem megszerzése a cél, ami persze nem könnyű. A lányok nagyon lelkesek, szorgalmasan dolgoznak, és már kezdik érezni, hogy miért is olyan szép ez a sportág. Azért szép, mert rendkívül összetett, és ha jól tanítod, akkor látod, amint összeáll, a pályán a lányok játéka, látod megvalósulni, amit tanítottál és a gyerekek az edzéseken elsajátított dolgok közül egyre több elemét be tudnak kapcsolni a játékba Mi még az út elején járunk, de a legfontosabb, hogy a gyerekek szeressenek játszani. A 2017/18-as szezonban eddig három meccset nyertünk, de a bajnokság feléig lesz még két meccsünk, szeretnénk további pontot, pontokat szerezni.

A DVSC TVP III. három győzelemmel és nyolc vereséggel az Ifjúsági III. osztályú bajnokság 10. helyén áll. (Ugyanebben a bajnokságban szerepel Milánik Zoltán együttese, a DVSC-TVP II.)  A csapat az őszi szezont december 10-én, vasárnap a Mezőkeresztes otthonában fejezi be.

A DVSC-TVP III. EDDIGI MÉRKŐZÉSEI
Püspökladányi KE–DVSC-TVP III. 18–22
Hajdúböszörményi TE– DVSC-TVP III. 30–23
DVSC-TVP III.–Vitka SE 25–28
DVSC-TVP III.–Mátészalkai MTK 22–36
DVSC-TVP III.–Kazincbarcikai KSE 30–19
SZEPA KSE–DVSC-TVP III. 45–39
DVSC-TVP III.–Miskolci VSC 31–46
Bőcs KSC–DVSC-TVP III. 15–32
DVSC-TVP III.–DVSC-TVP II. 19–42
Lóci DSE–DVSC-TVP III. 40–28
DVSC-TVP III.–Kölcsey DSE Nyíregyháza       22–38

Az Ifjúsági III. osztály Észak-keleti csoportjában szereplő DVSC-TVP III névsora, zárójelben a lőtt gólok száma:
Bakó Anita, Praczu Luca, Rácz Hanna Viktória (kapusok) – Ballagó Liliána (29), Balogh Eszter, Cseke Bengina Csenge (38), Cserkuti Krisztina (19), Csurka Anna Andrea, Erdődi Gréta (59), Erdődi Helga Kincső (19),  Filek Kornélia (26), Győrfi Boglárka (7), Mátyás Laura, Nagy Debóra Anna, Porkoláb Zsófia (21), Rácz Janka Zsófia (1), Simon Tamara Judit (4), Szalóki Renáta (8), Szilágyi Zsófia (10), Tokai Panna (19), Vámosi Anna (29), Zakar Panna (4). Edző: Borók Rita.

Támogatóink